De zomerse aanblik van de campus.
De zomerse aanblik van de campus. Foto: Trudy Kroese

Vakantiestilte op Campus Diemen Zuid

DIEMEN - Op de Campus Diemen Zuid is het minder druk dan tijdens andere tijden van het jaar. De studenten die er wonen genieten van hun vakantie. Hoewel veel studenten dus op vakantie zijn of bij hun ouders logeren, zijn er ook studenten die gewoon op de campus zijn gebleven.

Het is vrijdagmiddag. Het weer heeft weinig weg van de zomer en doet eerder aan de herfst denken. Het is niet druk op de campus, maar zeker niet uitgestorven. In grand café Berlin is een flink aantal tafels bezet. De gasten van de zaak genieten van een lunch of een drankje. Er zit zelfs iemand op het terras. Ook op het terras van pizzeria Margherita Tutta La Vita zitten klanten. Enkele genieten van een ijsje.

Succes
De campus is een groot succes. Er wonen een kleine duizend studenten, die gebruik kunnen maken van veel faciliteiten en relatief dicht bij het centrum van Amsterdam wonen. "Het is nu stil, omdat veel studenten op vakantie of aan het werk zijn. Doorgaans bezoeken veel werknemers van de kantoren in de omgeving de zaken op de campus. Maar ik denk dat ook veel van die mensen op vakantie zijn", zegt een medewerker van Greystar. Dit bedrijf heeft Campus Diemen Zuid gekocht van Snippe Projecten van André Snippe, de ontwikkelaar van de campus.

In sport and healthcenter Full of Life zijn diverse mannen aan het sporten. "Ja, het is hier ook rustiger dan buiten de vakantieperiode. Er komen hier veel studenten sporten, maar ook andere inwoners van Diemen en inwoners van Amsterdam-Zuidoost. Maar vanaf begin september zal het hier weer druk zijn", aldus een medewerker.

Introductiedagen
Die mening deelt Mijndert van der Ploeg, manager van Albert Heijn op de campus. "Er komen in deze periode minder mensen in de zaak. Niet alleen omdat er veel studenten weg zijn, maar ook omdat veel werknemers van de kantoren op vakantie zijn. Veel van hen komen hier in de lunchpauze binnen om iets te kopen. Wat later op de dag komen dan de studenten. Maar over enkele weken wordt het weer druk. In de eerste week van september zijn de introductiedagen van de universiteiten en andere opleidingen en een week daarna beginnen de colleges.
Ik heb er bij de planning van de werktijden van de medewerkers rekening mee gehouden dat dit een rustige periode is."