SV Diemen verloor van De Dijk 2.
SV Diemen verloor van De Dijk 2. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen speelt eerste oefenduel

DIEMEN - De selectie van SV Diemen is bezig aan de voorbereiding op het seizoen 2016-2017. De nieuwe trainer Gerrie Breugem heeft ruim de tijd om aan zijn basisformatie te sleutelen.

De eerste training van de selectie vond plaats op maandagavond 1 augustus. Trainer Breugem kan tijdens de eerste trainingen en oefenduels nog niet over alle spelers die deel uitmaken van de A-selectie beschikken. Een aantal spelers is nog op vakantie en sluit op een later moment aan. De eerste oefenwedstrijden die zijn gespeeld zijn dan ook geen echte maatstaf.

SV Diemen speelde zondag het eerste oefenduel. Voor eigen publiek werd met 2-4 verloren van het tweede zondagteam van de Amsterdamse vereniging De Dijk. Gisteravond kwam SV Diemen thuis in actie tegen Sporting Almere.

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus gaat de selectie op trainingskamp in het Limburgse Weert. Tijdens het trainingskamp zal intensief worden getraind, maar er zal ook tijd voor ontspanning zijn. Het trainingskamp is bij uitstek geschikt om aan de teambuilding te werken.

Kort na terugkeer uit Weert staat er opnieuw een oefenduel op het programma. SV Diemen speelt op dinsdagavond 16 augustus thuis tegen het tweede zaterdagteam van Ajax. Die wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Diemen en begint om 20.00 uur.

KNVB beker
Tijdens de voorbereiding speelt SV Diemen drie duels voor de KNVB beker. SV Diemen is ingedeeld in een poule met De Meer (zondag vierde klasse), Jos Watergraafsmeer (zaterdag derde klasse) en GeuzenMiddenmeer (zaterdag vierde klasse). SV Diemen speelt op zaterdag 20 augustus thuis tegen Jos Watergraafsmeer (aanvang 17.00 uur). Op woensdag 24 augustus ontvangt SV Diemen GeuzenMiddenmeer (aanvang 19.30 uur) en op zondag 28 augustus gaat SV Diemen op bezoek bij De Meer. Die wedstrijd begint om 14.00 uur. Op zondag 4 september start de competitie 2016-2017.

Het eerste zaterdagteam van SV Diemen is in het bekertoernooi ingedeeld met FC Weesp (derde klasse zondag), DRC (vierde klasse zondag) en Waterwijk (vierde klasse zondag).