Vrijwilligers knappen een tuin op.
Vrijwilligers knappen een tuin op. Foto: Diemenvoorelkaar

Werknemers Tele2 helpen bij onderhoud van tuinen

DIEMEN - Amarens te Nijenhuis, coördinator van Diemenvoorelkaar (onderdeel van Stichting Welzijn Diemen), heeft op verzoek van Tele2 onlangs een vrijwilligersdag voor een aantal medewerkers van dit bedrijf georganiseerd.

Tele2 was met haar in contact gekomen via de website van Diemenvoorelkaar. Amarens stelde voor deze dag te besteden aan tuinonderhoud en dit voorstel werd enthousiast ontvangen door Tele2. In juli hebben 6 medewerkers van Tele2 onder leiding van de tuinman van Diemenvoorelkaar Jaap van Lammeren gewerkt in de tuinen van een aantal abonnees van de Diemenvoorelkaar Buurthulpdienst. Jaap is al jaren vrijwilliger bij Diemenvoorelkaar en heeft al heel veel tuinen voor abonnees opgeknapt.

Hulp
Vroeg in de ochtend werd gestart met het doorspreken van de activiteiten van de dag. Arie van 't Hoog, de directeur van Stichting Welzijn Diemen, was uitgenodigd om over de stichting te vertellen. Daarna was het tijd om naar de eerste tuin te gaan. Tuinman Jaap was blij met zo veel hulp en begon de taken te verdelen. Een aantal vrijwilligers begon in de voortuin, de rest nam de achtertuin onderhanden. Het was een enthousiaste groep 'tuinmannen' die hard heeft gewerkt, maar ook heel wat gedold en gelachen heeft.

Tweede tuin
De abonnee van Diemenvoorelkaar was aanvankelijk een beetje sceptisch over zo veel mensen in haar tuin, maar toen ze zag hoe mooi haar tuin was geworden, was ze blij dat ze mee had gedaan. Ook de tweede tuin werd in korte tijd in orde gemaakt. Er werd prima samengewerkt, iedereen had zijn eigen taak en tuingereedschap en in korte tijd zag ook deze tuin er weer prima uit. De bewoners vonden het geweldig en waren blij met het resultaat.

Lunch
Na dit harde werken was het tijd voor een lunch op het Diemerplein. Na de pauze ging de groep naar de derde tuin. Daar was veel werk te doen. De bewoonster was al geruime tijd niet in staat geweest haar tuin te onderhouden. Binnen 1,5 uur was al het onkruid verdwenen en al het noodzakelijke werk gedaan. Zij was heel blij met deze hulpen en dankbaar voor het werk dat verzet is. Daarna werd genoten van de borrelhapjes die bezorgd werden in haar tuin. Aan het einde van de dag hebben alle deelnemers gezamenlijk de dag besproken. Iedereen was het erover eens dat het een geslaagde dag was geweest met veel plezier en gezelligheid.

Vrijwilligers
Mensen die ook interesse hebben om samen met collega's vrijwilligerswerk voor Diemenvoorelkaar te doen, kunnen een e-mail sturen naar info@diemenvoorelkaar.nl of van maandag tot en met donderdag (van 09.30 tot 12.30 uur) bellen met telefoonnummer 020-3144700. Ook kan er veel informatie over vrijwiliigerswerk worden gevonden op de website www.diemenvoorelkaar.nl.