Rens Wit heeft zin in zijn trip naar Rio de Janeiro.
Rens Wit heeft zin in zijn trip naar Rio de Janeiro. Foto: Rosa de Viet

Rens Wit bezoekt Olympische Spelen

DIEMEN - Rens Wit, buurtsportwerker van Stichting Welzijn Diemen, gaat met drie vrienden naar de Olympische spelen in Rio de Janeiro in Brazilië. De sportliefhebber verheugt zich op het mondiale sportevenement.

De Olympische Spelen duren van 5 tot en met 21 augustus. De wedstrijden worden gehouden in 32 sportaccommodaties in Rio de Janeiro.

Roadtrip
Rens: "Wij vliegen op zaterdag 6 augustus naar São Paulo. Wij gaan de eerste week een roadtrip maken naar Rio de Janeiro en bezoeken dan ook een aantal eilanden, waaronder Ila Bella en Ila Grande. Wij komen op zaterdag 13 augustus aan in Rio de Janeiro waar twee andere vrienden van ons dan al zijn. Wij hebben een appartement gehuurd aan de Copacabana, een meter of vijftig van het strand."

Hockey
Rens en zijn vrienden bezoeken tijdens de tweede week van de Olympische Spelen veel wedstrijden. "Wij gaan naar beachvolleybal in het stadion op het strand van de Copacabana. Een vriendin van ons, Jantine van der Vlist, doet samen met Sofie van Gestel mee aan het beachvolleybal. Verder gaan we naar een halve finale waterpolo, BMX-wedstrijden, baanwielrennen en een kwartfinale basketbal. Wij hopen dat het een wedstrijd van Amerika is. Lebron James maakt deel uit van de Amerikaanse ploeg. Wij gaan ook naar de finales hockey, van zowel de heren als de dames. Wij hopen dat de Nederlandse dames de finale halen, want een van mijn vrienden die er in Rio de Janeiro bij is, is Kelvin de Lang. Hij is de vriend van hockeyster Ellen Hoog."

Daphne Schippers
Op zondag 21 augustus verblijven Rens en zijn vrienden in het Olympisch Stadion in Rio de Janeiro waar dan atletiekfinales plaatsvinden. "Er zijn die dag onder meer de finales 4x100 meter estafette, de 5000 meter en hoogspringen. Wij hebben voor veel wedstrijden al kaarten, maar hopen in Brazilië nog meer kaarten te kunnen kopen. Het zou helemaal mooi zijn als wij kaarten kunnen krijgen voor de 100 en 200 meter hardlopen voor de vrouwen. Dan kunnen we Daphne Schippers zien. Zo'n snelle vrouw krijgt Nederland nooit meer."