Genieten van muziek, sfeer en zon.
Genieten van muziek, sfeer en zon. Foto's: Trudy Kroese

Veel sfeer tijdens festival 22Fest in het Diemerbos

DIEMEN - Afgelopen weekeinde werden de eerste twee festivals van het seizoen in het Diemerbos gehouden. Zaterdag was 22Fest, zondag Liquicity. Het DiemerNieuws bracht zaterdagmiddag een bezoek aan 22Fest.

Zaterdag aan het einde van de middag fietsten vele jongeren over de fietspaden van de Hartveldseweg en de Muiderstraatweg. Zij waren op weg naar het Diemerbos. Een groot aantal van hen keek tijdens het fietsen op het scherm van de mobiele telefoon. Dit om te kijken of zij de juiste route naar het bos namen. Een enkeling sloeg vlak na het eindpunt van lijn 9 linksaf en reed door nieuwbouwwijk Plantage De Sniep. Een omweg. Ter hoogte van Sportpark De Diemen reden zij de wijk weer uit en arriveerden bij het bos. De fietsenstallingen bij de ingang van het Diemerbos aan de Muiderstraatweg werden intensief gebruikt. Diverse bezoekers maakten gebruik van het openbaar vervoer. Zij stapten uit bij het eindpunt van lijn 9 en liepen verder naar het Diemerbos. Andere festivalgangers maakten gebruik van een van de pendelbussen die werden ingezet.

Een stukje voorbij de entree van het Diemerbos was de ingang van het festivalterrein. Bezoekers die al over een kaartje beschikten konden via de ingang aan de linkerkant naar binnen. Er waren zaterdagmiddag overigens nog kaarten voor 22Fest te koop. Aan de rechterkant was een speciale ingang voor muzikanten, andere mensen die een functie tijdens het festival hadden en genodigden. De inhoud van tassen en kleding van alle bezoekers werd gecontroleerd door mensen van een beveiligingsbedrijf. Zij waren vriendelijk en deden hun werk secuur. Enkele politiemensen van het team Diemen-Ouderamstel waren aanwezig.

22Fest, dat ook vorig jaar in het Diemerbos werd gehouden, is een festival dat zich niet richt op de jongste festivalgangers. De gemiddelde leeftijd was naar schatting rond de 25 jaar. Maar er waren ook diverse veertigers en zelfs enkele vijftigers. Een aantal bezoekers had hun kinderen meegenomen.

De sfeer tijdens het festival was uitstekend. De meeste bezoekers hadden duidelijk veel aandacht besteed aan hun outfit, bij weinigen ontbrak een modieuze zonnebril. De bezoekers praatten, dansten, namen een drankje en haalden eten bij een van de vele kraampjes. Het aanbod op de drie podia was divers. Veel bezoekers trokken van podium naar podium. Ook bewonderden zij het fraaie Diemerbos, dat het festival extra sfeer gaf.

Het was zaterdagmiddag erg warm in het Diemerbos. Bij de plekken waar kranen stonden was het druk. De festivalbezoekers hingen onder de kraan om water te drinken of maakten hun gezicht nat. De organisatie had met alles rekening gehouden. Ook waren er voldoende toiletten.

Veel bezoekers hadden duidelijk veel aandacht besteed aan hun outfit

Twee dames uit Diemen bezochten voor de eerste keer een festival in het Diemerbos. "Wij hebben 22Fest uitgekozen omdat dit festival zich niet alleen op een heel jong publiek richt, maar ook op iets oudere bezoekers. De sfeer is prettig en ontspannen. De mensen zijn erg vriendelijk. De meeste muziek vinden wij ook leuk."

De volumeknoppen van de geluidsinstallaties waren gelukkig niet volledig opengedraaid. Het was mogelijk om niet ver van het podium een gesprek te voeren. En dat zonder oordoppen!

Lekker dansen op tafel.