'Alles overboord' op De Venser.
'Alles overboord' op De Venser. Foto: Maureen Weggelaar

Scholen sluiten schooljaar op feestelijke wijze af

DIEMEN - De leerlingen (en leerkrachten) van de basisscholen in Diemen genieten van de zomervakantie. Tijdens de laatste schoolweek waren op diverse scholen in Diemen activiteiten. Er werd afscheid genomen van de leerlingen van groep 8, die volgend jaar naar de middelbare school gaan, kleuters van groep 2 werden 'uitgeveegd' en ook voor de leerlingen van de overige groepen was het een leuke laatste schoolweek.

Brede school De Octopus vierde donderdag het 25-jarig bestaan. Er waren de hele dag activiteiten op het schoolplein. De leerlingen leefden zich uit met spelletjes. Leerkrachten, ouders en familieleden van de kinderen en andere vrijwilligers, onder wie oud-leerlinge, zorgden voor de begeleiding. 's Middags was er een talentenshow: De Octopus got Talent. Wethouder Jeroen Klaasse was ook aanwezig. Alle kinderen kregen een ijsjes.

'Alles overboord' was de titel van de eindmusical van groep 8 van basisschool De Venser, het DiemerNieuws kwam tijdens de voorstelling ook nog voorbij. De achtstegroepers hadden voor de musical samen een hapje gegeten en de avond werd afgesloten met een disco in de klas.

In de musical van groep 8 van de Sint-Petrusschool ging het over 'Herrie op het eiland'. De kinderen voerden de musical woensdag 13 juli op voor hun ouders, een paar dagen nadat ze aan allerlei tests waren onderworpen tijdens de traditionele 'Brugpieperdag', georganiseerd door ouders.

Op de Nieuwe Kring genoten de kinderen woensdag 6 juli van een zomerfeest. Onder leiding van Circus Kristal leerden de kinderen allerlei circusacts. Op dinsdag 12 juli speelde de leerlingen van groep acht hun eindmusical, die zij zelf in elkaar hadden gezet. Aan het einde van de avond werd elke groepachtleerling door zijn of haar ouder(s) letterlijk de school uit gedragen langs een rij van alle ouders en leerkrachten, een traditie op De Nieuwe Kring. Op vrijdag 15 juli werden de oudste kinderen van elke stamgroep de klas uitgeveegd/gerold. Ook een traditie op de school.

De groepen 8 op brede school Noorderbreedte voerden alle een eigen musical op. Op hun laatste schooldag vlogen ze uit, uitgezwaaid door de rest van de school. De kleuters van groep 2 werden hun kleuterklas 'uitgeveegd', op naar groep 3. Op het zomerfeest genoten de leerlingen van een lekker ijsje.

De leerlingen van brede school De Kersenboom gingen in hun laatste schoolweek naar Artis. Ook de kinderen van het kinderdagverblijf in de school waren mee. Na de vakantie zullen de kleuterklassen in de nieuwe noodlokalen trekken.

Tijdens de musical van groep 8 op De Venser kwam ook het DiemerNieuws voorbij.
Een leerling van De Octopus toont zijn danstalent.
Spelletjes op het plein van De Octopus.
De leerlingen van De Kersenboom gingen naar Artis in hun laatste schoolweek.
Op de Noorderbreedte worden de kleuters de kleuterklas 'uitgeveegd' op weg naar groep 3.
Een ijsje op het zomerfeest van Noorderbreedte.
Voor alle kinderen een ijsje bij De Octopus.
Op De Nieuwe Kring worden achtstegroepers traditioneel de school uit gedragen.
Zomerfeest met Circus Kristal op De Nieuwe Kring.
Groep 8 op het podium op de Sint-Petrusschool.