SV Diemen en SV Ouderkerk treffen elkaar opnieuw.
SV Diemen en SV Ouderkerk treffen elkaar opnieuw. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen treft oude bekenden

DIEMEN - De KNVB heeft de indeling voor het seizoen 2016-2017 bekendgemaakt. Het eerste zondagteam van SV Diemen komt uit in de derde klasse C.

SV Diemen speelt volgend seizoen tegen de volgende tegenstanders: ASV Arsenal, Bloemendaal, DWS, Fortius, Laren, Olympia Haarlem, SV Ouderkerk, Roda '23, Schoten, Velserbroek en FC Weesp.

SV Diemen is ingedeeld in een aantrekkelijke poule met veel tegenstanders uit de regio. SV Diemen treft een aantal ploegen tegen wie de club ook vorig seizoen uitkwam: ASV Arsenal, Fortius, Roda '23 en SV Ouderkerk.

ASV Arsenal toonde zich vorig seizoen een sterkte opponent. De club uit Amsterdam werd tweede achter kampioen AGB en eindigde een plek boven SV Diemen, dat op een verdienstelijke derde plaats eindigde.

ASV Arsenal nam deel aan de nacompetitie, maar slaagde er niet in promotie af te dwingen. SV Ouderkerk, Roda '23 en Fortius eindigden onder SV Diemen. Roda '23 werd vijfde, SV Ouderkerk achtste en Fortius eindigde op de negende plaats.

Derby's
SV Diemen stuit komend seizoen ook op het Amsterdamse DWS en de lokale rivaal FC Weesp. Verder treft de club een aantal tegenstanders die uit een plaats komen die iets verder weg ligt. Robin Ternede, bestuurslid technische zaken van SV Diemen, is te spreken over de indeling van de KNVB. "Wij spelen komend seizoen tegen een aantal clubs uit deze regio en tegen een aantal clubs uit de regio Haarlem. Het is leuk dat FC Weesp en SV Diemen in een poule zitten. Wedstrijden tussen die ploegen zijn derby's. Ik denk dat wij in een aantrekkelijke poule zitten."

Gerrie Breugem, de nieuwe trainer van SV Diemen, zal het zonder topscorer Dennis van Bree moeten doen. De spits is naar TOG vertrokken. SV Diemen trok voor zijn positie Niels Verheul aan. Hij speelde vorig seizoen voor FC Weesp. Keeper Jente van Dijk komt in tegenstelling tot eerdere berichten toch niet over van WVHEDW. De keeper gaat naar TOG. SV Diemen heeft een andere keeper aangetrokken: Abe Molenaar. Hij kwam afgelopen seizoen uit voor Zeeburgia, maar speelde in het verleden voor SV Diemen.