Kinderen genieten tijdens Kinderzomerspelen.
Kinderen genieten tijdens Kinderzomerspelen. Foto: Ingrid van Vlijmen

Kinderzomerspelen beginnen maandag

DIEMEN - De Kinderzomerspelen gaan op maandag 18 juli weer van start. Het evenement voor kinderen uit Diemen die naar de basisschool gaan duurt tot en met vrijdag 5 augustus. Kinderen kunnen tussen 10.00 en 15.30 uur in en rond Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid deelnemen aan allerlei sport- en spelactiviteiten, zich uitleven met creatieve activiteiten en theater en genieten van grote spellen. Algemeen coördinator Danny Post blikt vooruit.

De Kinderzomerspelen zijn al tientallen jaren een begrip in Diemen en trekken jaarlijks veel kinderen uit Diemen. "Ook dit jaar worden er twee uitstapjes gemaakt", geeft Danny Post aan. "Op woensdag 20 juli gaan we naar de Linnaeushof in Heemstede en op woensdag 27 juli naar KidZ City in Utrecht. Voor die twee uitstapjes moeten vooraf kaarten worden gekocht van 17 euro per stuk. Op de twee woensdagen dat er uitstapjes zijn, zijn er geen activiteiten van de Kinderzomerspelen in het sportcentrum."

Zwemmen
Elke dinsdag en donderdag wordt er een dagdeel gezwommen. "In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er op de dinsdagen en donderdagen niet 's morgens gezwommen, maar 's middags van 13.00 tot 15.00 uur. Kinderen hebben dan tot 15.30 uur de tijd om zich aan te kleden. De kinderen die niet willen zwemmen en een briefje van hun ouders bij zich hebben mogen op de dinsdag en donderdag na afloop van het ochtendprogramma naar huis, de overige kinderen blijven in het sportcentrum en kunnen andere dingen doen. Het sportcentrum heeft ons verzocht om het zwemmen naar de middagen te verplaatsen omdat dat beter past in het rooster van het zwembad."

De Kinderzomerspelen worden georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen. Danny Post is al jaren algemeen coördinator, Mitchell Post is coördinator Sport, Isa Rongen coördinator Creatief en Roos Houben coördinator Theater. Daarnaast zullen er veel begeleiders actief zijn, van wie er sommige al jaren meedoen. De begeleiders krijgen hulp van stagiaires van het ROC. De organisatie heeft ook dit jaar een aantrekkelijk programma samengesteld. Er zijn elke week grote spellen die altijd favoriet zijn bij de kinderen. Vrijdag 22 juli kunnen kinderen de hele dag genieten van het spookhuis en vrijdagmiddag 29 juli is er de megashow. Op de laatste vrijdag van de Kinderzomerspelen wordt de playbackshow gehouden. Kinderen kunnen dan een nummer van hun favoriete artiest playbacken. Tijdens de playbackshow zijn ouders, andere familiedelen, vrienden en bekenden van de kinderen van harte welkom.
Ouders kunnen kiezen voor een weekkaart of een dagkaart. Danny Post: "Een dagkaart kost zeven euro. Een weekkaart kost voor de eerste en tweede week 21 euro en voor de derde week 28 euro. Er is een prijsverschil omdat er tijdens de eerste en tweede week vier dagen Kinderzomerspelen in het sportcentrum zijn in verband met de uitstapjes. De derde week zijn er vijf dagen activiteiten in het sportcentrum. Maar in beide gevallen geldt dat mensen die een weekkaart kopen voordeliger uit zijn. De kinderen met een weekkaart kunnen een dag gratis naar de Kinderzomerspelen." De organisatie verzoekt ouders om spullen die gebruikt kunnen worden tijdens het programma Creatief (toiletrollen, keukenrollen, schoenendozen, etc) mee te geven aan de kinderen.

Dit jaar zijn er uitstapjes naar de Linnaeushof en KidZ City