Émile Fouzaï (rechts) met de bronzen medaille.
Émile Fouzaï (rechts) met de bronzen medaille. Foto: Henriëtte Fouzaï

Bronzen medaille voor zwemmer Émile Fouzaï

DIEMEN - Émile Fouzaï uit Diemen is tijdens de jaargangfinale in Dordrecht als derde geëindigd op de 50 meter vlinderslag.

Het is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. De wedstrijd wordt gezwommen in een 50 meterbad en wordt gezien als nationaal kampioenschap. Deelnemers kunnen zich plaatsen door richttijden te zwemmen.

De tienjarige Émile Fouzaï is lid van vereniging De Dolfijn en zwom vier richttijden. Hij schreef zich vervolgens in voor zijn favoriete afstanden: de 100 meter schoolslag, de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag.

Tijdens de 50 meter vlinderslag eindigde hij als eerste in zijn serie en als derde in het landelijk eindklassement. Dit leverde hem een bronzen medaille op. Tijdens de 100 meter schoolslag sleepte hij een elfde plaats in de wacht. Met zijn 25e tijd op de 100 meter vrije slag mocht Émile net niet aan de start verschijnen. Hij mocht slechts hopen op een uitvaller. Maar alle zwemmers verschenen aan de start.