Een artist impression: horeca met terras op de punt en een loopbrug naar de Muiderstraatweg.
Een artist impression: horeca met terras op de punt en een loopbrug naar de Muiderstraatweg. Foto: ABC Planontwikkeling

Appartementen, horeca en sloepenhaventje op punt Sniep

DIEMEN - Het plan voor de ontwikkeling en bebouwing van de punt Sniep is klaar: naast ca. 165 appartementen komen er een horecagelegenheid met terras op de punt en een sloepenhaventje in het midden.

De gemeente Diemen heeft voor de grondverkoop en ontwikkeling van de punt Sniep – het driehoekige stuk land gelegen tussen de Muiderstraatweg en de Weespertrekvaart ten westen van de spoorweg – een Europese aanbestedingsprocedure gevolgd. Aan vijf partijen is gevraagd een visie op de locatie te geven. ABC Planontwikkeling BV/Westplan Investors NV kwam als beste naar voren en het college van burgemeester en wethouders gunt de ontwikkeling en bebouwing van de punt Sniep dan ook aan deze ontwikkelaar. ABC Planontwikkeling heeft een plan gemaakt met samenhangende woonblokken in een moderne architectuurstijl. Daarin komen ca. 165 appartementen, zowel koop als huur (vrije sector). De woonblokken variëren in hoogte van vier tot negen lagen. Met functies als een 'huiskamer' voor de bewoners en een conciërge worden de gemeenschapszin en het onderlinge contact gestimuleerd. Parkeren kunnen de toekomstige bewoners in een compacte parkeergarage. Verder komt er op de punt een horecagelegenheid met terras, een sloepenhaventje in het midden en een groen binnenhof richting het spoor. Op de uiterste punt wordt een fraaie loopbrug aangelegd naar de Muiderstraatweg.

Wethouder Lex Scholten van Ruimtelijke Ontwikkeling is blij met het plan van ABC Planontwikkeling. "Zij hebben een mooi woningbouwplan ontwikkeld met oog voor de bijzondere mogelijkheden van deze locatie en waarbij ook voor de omgeving een aangename plek wordt gecreëerd. De roep om horeca en aanlegmogelijkheden voor bootjes zijn in het plan verwerkt. Met de ontwikkeling van de punt Sniep zetten we Diemen wederom op de kaart als gemeente met uitstekende verbindingen en recreatieve mogelijkheden waar je fijn kunt wonen".

Binnenkort tekenen de gemeente en ABC Planontwikkeling de koopovereenkomst. Daarna wordt het schetsontwerp verder uitgewerkt en de aanvraag voor een omgevingsvergunning voorbereid. De bouw start naar verwachting begin 2018, oplevering eind 2019.