Burgemeester Erik Boog en organisator Natasha Verheij verwelkomen de lopers, samen met de Neuteblazers, bij de finish vrijdagavond.
Burgemeester Erik Boog en organisator Natasha Verheij verwelkomen de lopers, samen met de Neuteblazers, bij de finish vrijdagavond. Foto: Jan Ronday

Avondvierdaagse finisht in de stromende regen

DIEMEN - De deelnemers aan de Diemense avondvierdaagse moesten soms wel even doorbikkelen vorige week. Vooral vrijdag, de laatste avond, moesten de kilometers worden afgelegd in de stromende regen. Maar het plezier overheerste: iedereen begon avond aan avond enthousiast aan zijn of haar kilometers.

Van dinsdag tot en met vrijdag liepen de ongeveer 1120 deelnemers mooie routes door Diemen en soms ook een stukje daarbuiten. Het weer zat niet alle dagen mee. "Het regende veel, maar vooral dinsdag en donderdag was het best wel goed en toch even droog als we moesten lopen", blikt organisator Natasha Verheij terug. "Woensdag was het niet helemaal droog en tja, vrijdag hoosde het natuurlijk."

Polonaise
Dat weerhield dweilorkest de Neuteblazers en burgemeester Erik Boog er niet van om de deelnemers feestelijk te verwelkomen bij de finish. Sommige deelnemers waagden zich daar zelfs nog aan een polonaise in de regen.

Volgend jaar weer
"Iedereen heeft veel plezier gehad. Iedere avond stonden de kinderen weer vol enthousiasme aan de start", aldus Verheij. "Ik vind het ontzettend leuk om de avondvierdaagse te organiseren. Het is een evenement dat Diemen niet mag missen en wat mij betreft is er volgend jaar weer een avondvierdaagse in Diemen."

Beste vrienden Kim, Aini en Noah lopen gezellig samen de avondvierdaagse.
Noah en Kim, samen onder de paraplu op de tweede avond.
Woensdag loopt de opa van Jack mee met Jack en zijn beste vriend John-Diego.
De laatste 4.5 km van de 10 in de stromende regen gelopen. En dan toch zo blijven lachen.
De derde avond voert de 10 kilometer de lopers door het centrum van Diemen.
De route van de 5 kilometer gaat donderdag langs de kinderboerderij.
Polonaise in de regen.
Bij de start dinsdag is het droog en vrolijk beginnen de deelnemers aan hun 5 of 10 kilometer.