Brit, Ronald de Groot en stagiaire Roos.
Brit, Ronald de Groot en stagiaire Roos. Foto: Trudy Kroese

De Kaasmeester zit in een nieuwe zaak in Diemen-Noord

DIEMEN - De Kaasmeester heeft sinds enkele maanden een nieuwe zaak in winkelcentrum Diemen-Noord aan het Gruttoplein. De Kaasmeester is nu gevestigd in een pand binnen, in de gang van het winkelcentrum.

Ronald de Groot is eigenaar van De Kaasmeester. "Wij hebben op 14 februari 2015 onze zaak aan de buitenkant van het winkelcentrum geopend. Die zaak liep aardig, maar wij hadden toch de indruk dat wij veel klanten misliepen. Mensen doen boodschappen bij de winkels in het winkelcentrum en lopen vervolgens naar huis of stappen in de auto."

Ruimer
Ronald de Groot besloot winkelruimte in de gang van het winkelcentrum in Diemen-Noord te huren. Eind april ging de nieuwe winkel van De Kaasmeester open. "We hebben nu een ruimere winkel. Mensen in een rolstoel of scootmobiel kunnen zonder problemen naar binnen rijden. Wij hebben ook een bankje waar mensen even rustig kunnen gaan zitten."
De Kaasmeester heeft bij de verhuizing meteen haar assortiment uitgebreid. "Klanten vinden in De Kaasmeester zo'n 90 soorten kaas, waarvan 40 buitenlandse soorten." Ook verkoopt De Kaasmeester diverse kazen van Nederlandse bodem zoals een uitgebreid assortiment boerenkazen waaronder de Tynjetaler: boerengatenkaas met een knipoog naar de Emmenthaler, en Noord-Hollandse kazen

De Kaasmeester heeft naast kaas nog wel meer in de winkel staan: diverse soorten (bio)wijnen, port, mosterd, olijfolie, een keur aan (ook biologische) levensmiddelen, pasta's en andere originele en verrassende artikelen. "Wij hebben sinds kort ook een notenbar waar onze klanten noten en pinda's kunnen kopen die wij zelf hebben gebrand. Ook hebben wij nu een bierhoek met diverse soorten luxe bieren. Die zijn niet in de supermarkt te koop. Ook nieuw in ons assortiment zijn de cadeauartikelen, bijvoorbeeld een pakket met flesjes bier en zakjes noten. And last but not least: overheerlijke handgemaakte bonbons van een Nederlandse confiserie. Wij merken dat de klanten ons ruime assortiment waarderen", aldus De Groot.

Hulp
In het verleden stond Ronald de Groot vier dagen per week alleen achter de toonbank van De Kaasmeester. Op zaterdag kreeg hij hulp van zijn vrouw Denise. "Sinds enige tijd helpt mijn schoonzus Brit drie dagen per week in de zaak. Op zaterdag is mijn vrouw er ook en staan wij hier met z'n drieën".
De Kaasmeester is vijf dagen per week geopend: van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag is De Kaasmeester van 9.00 tot 17.00 uur open. Op zondag en maandag is de zaak gesloten.