Wethouders Kasja Ollongren (Amsterdam) en Jeroen Klaasse (Diemen) tekenden de samenwerkingsovereenkomst voor het Expatcenter.
Wethouders Kasja Ollongren (Amsterdam) en Jeroen Klaasse (Diemen) tekenden de samenwerkingsovereenkomst voor het Expatcenter.

Diemen en Expatcenter Amsterdam gaan samenwerken

DIEMEN - De gemeente Diemen gaat deelnemen aan het Expatcenter Amsterdam.

Het Expatcenter Amsterdam is een samenwerkingsverband tussen de belastingdienst, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de gemeente Amsterdam en een aantal andere gemeenten binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Het Expatcenter moet de inschrijvingsprocedure makkelijker maken voor expats die hier komen werken met een geldige arbeidsovereenkomst, zowel uit de EU als daarbuiten.
Diemen telt tientallen nationale (en in sommige gevallen internationale) hoofdkantoren en een deels internationaal georiƫnteerd MKB, waar al dan niet tijdelijk buitenlandse werknemers werken. Momenteel dient iedere kennismigrant die in Diemen komt wonen eerst bij de IND de verblijfsdocumenten te regelen en kan pas daarna aangifte van vestiging komen doen in de gemeente. Dankzij de overeenkomst is dit straks niet meer nodig. Het Expatcenter biedt bovendien inzicht in het aantal expats dat zich vestigt in de gemeente Diemen.