De bijeenkomst Vaart in Diemen in 2012 in Veilinghuis De Eland.
De bijeenkomst Vaart in Diemen in 2012 in Veilinghuis De Eland. Foto: Trudy Kroese

Netwerken voor alle ondernemers bij Vaart in Diemen

DIEMEN - In september organiseren bedrijvenvereniging Ondernemend Diemen en de gemeente Diemen weer de netwerkbijeenkomst Vaart in Diemen. "Een inspirerende netwerkbijeenkomst voor alle Diemense ondernemers, van groot tot klein, met een variƫteit aan workshops om ondernemers laagdrempelig in contact te brengen met elkaar, ondernemersnetwerken, adviserende organisaties en de gemeente", aldus wethouder Jeroen Klaasse van Economische Zaken.

Vaart in Diemen werd in de jaren 2009 tot 2012 ieder jaar georganiseerd door Ondernemend Diemen (OD) en de gemeente Diemen in samenwerking met de Kamer van Koophandel Amsterdam. Ruim 100 ondernemers namen daar iedere keer aan deel. "Het nieuwe OD-bestuur en de gemeente pakken dit graag weer op en organiseren op woensdagavond 7 september wederom een netwerkbijeenkomst voor alle ondernemers met een buffet, een plenair deel, themabijeenkomsten en een borrel", vertelt OD-bestuurslid Rogier Staal. "We zijn ontzettend blij dat Eva Trommelen (directeur van De Eland, red.) heeft ingestemd om dit wederom in het Veilinghuis te laten plaatsvinden. Hierbij werken OD, gemeente en het Veilinghuis samen met o.a. de Diemense vestiging van ING, advocatenkantoor Dex Legal en Hogeschool Inholland. Ook zijn ondernemersorganisaties en ondernemersadviseurs aanwezig om informatie te geven."

Workshops
Wethouder Jeroen Klaasse spreekt over bevordering van het ondernemersklimaat. Guido Schmitt, ontwikkelaar van het Diemer Bedrijven Centrum op Verrijn Stuart, vertelt over ondernemen in Diemen. Daarna hebben de ondernemers de keuze uit verschillende workshops: ING: De kern van uw onderneming in 20 woorden, advocatenkantoor Dex Legal: Van VAR naar voorbeeldovereenkomst (ook voor opdrachtgevers) of Trends in logistiek (nog te bevestigen). Vaart in Diemen wordt afgesloten met een netwerkborrel.
Inspirerend
Wethouder Jeroen Klaasse van Economische Zaken hoopt op een inspirerende netwerkbijeenkomst voor alle Diemense ondernemers. "Met workshops over interessante thema's om ondernemers laagdrempelig in contact te brengen met elkaar, ondernemersnetwerken, adviserende organisaties en gemeente. Dit past goed in de citymarketingcampagne Daarom Diemen, die ook tot doel heeft de aantrekkingskracht van Diemen als vestigingslocatie voor ondernemers te behouden en te versterken."

Aanmelding
Vaart in Diemen wordt op woensdag 7 september gehouden in Veilinghuis De Eland van 18.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelding is wel verplicht. Dat kan via www.ondernemenddiemen.nl.