Dat gaat er wel in!
Dat gaat er wel in! Foto: Trudy Kroese

Haringparty Café 't Pandje: 1060 euro voor Scouting

DIEMEN - De haringparty die vorige week in Café 't Pandje werd gehouden heeft 1060 euro opgebracht voor Scouting Diemen. Zij reserveert het geld voor de bouw van een blokhut in het Diemerbos.

Het is een mooie traditie: elk jaar wanneer de nieuwe haring beschikbaar is organiseert Café 't Pandje een haringparty, waar een veiling wordt gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor een organisatie of vereniging in Diemen. De eerste twee keer ging de opbrengst naar de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden, vorig jaar en dit jaar ontving Scouting Diemen het geld.

Er werd een vat haring geveild dat door een klant van het café voor maar liefst 500 euro werd gekocht. Heineken stelde twee fusten bier beschikbaar, de opbrengst daarvan ging eveneens naar Scouting Diemen. Veel bezoekers deponeerden een bedrag in de donatiebus van Scouting Diemen en de inzameling die door scoutinglid Lieke Callenfels werd gehouden leverde ook een mooi bedrag op. Café 't Pandje stelde de haring gratis beschikbaar.

Het was druk en gezellig tijdens de haringparty. De bezoekers genoten van de verse haring en de drankjes. Tevens was er een optreden van zanger Dennis van Veen. Aschwin van Wel, voorzitter van Scouting Diemen, was zeer te spreken over het initiatief en de mooie opbrengst. "Wij zijn heel blij dat Café 't Pandje deze haringparty heeft georganiseerd en uiteraard ook met het bedrag dat wij hebben ontvangen. Wij willen iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en geld heeft geschonken hartelijk bedanken."

Leden van Scouting Diemen gaan zondag 26 juni van 10.00 tot 15.00 uur auto's wassen voor het clubgebouw in de Emmastraat 12A. Ook de opbrengst van deze actie is bestemd voor Scouting Diemen.