Dion Fuijkschot.

Veel medailles voor zwemmers De Meeuwen

DIEMEN - De zwemmers van De meeuwen hebben de afgelopen twee weekenden goede prestaties geleverd tijdens de regionale zwemkampioenschappen.

In het eerste weekend wonnen de tweelingzusjes Chantal en Nicole den Turk respectievelijk vier en twee medailles en zwommen ze twee clubrecords. In het tweede weekend wisten zij de prijzenkast met maar liefst vijf en vier medailles uit te breiden. Beide dames haalden op meerdere afstanden ook de titel regiokampioen. Tijdens de 50 meter rugslag kleurde zelfs het gehele podium in Meeuwenkleuren: na de zusjes den Turk wist Merijn Lakeman als derde te finishen. Sacha van den Heuvel haalde beide weekenden bij de dames geboortejaar 2000 een bronzen medaille.

Bij de heren sleepten de broers Mathieu en Dion Fuijkschot een groot aantal medailles en titels binnen. Mathieu schreef in totaal maar liefst vijf regiotitels op zijn naam en won drie keer brons. Zijn jongere broer Dion was goed voor drie regiotitels, vijf keer zilver en twee keer brons. De regionale kampioenschappen waren de laatste mogelijkheid voor plaatsing voor de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen. Dion Fuijkschot zal vijf keer aan de start komen tijdens het NJJK in Dordrecht, dat donderdag 16 juni van start gaat.