Teams waren mix van handballers, ex-handballers, familieleden, buren en vrienden.
Teams waren mix van handballers, ex-handballers, familieleden, buren en vrienden. Foto: Melany Hendriks

Mixtoernooi bij SV Zeeburg

DIEMEN - Zondag 12 juni werd voor het eerst na twee seizoenen weer een mixtoernooi gespeeld bij SV Zeeburg. Door de fikse regenbuien deels binnen, maar de finales konden buiten worden gespeeld.

De afgelopen twee seizoenen kon SV Zeeburg geen mixtoernooi organiseren door de verbouwing van de kantine. Dit jaar was het eindelijk weer zo ver. Toeschouwers genoten van de wedstrijden op het terras en konden ook vanuit de kantine de wedstrijden buiten goed volgen door de glazen pui.
14 teams
Veertien teams deden mee aan het Ton Schriever Mixtoernooi zondag. Ton Schriever was jarenlang een zeer actief (bestuurs)lid van de vereniging en is in 2009 geleden overleden. Zijn vrouw opende het toernooi zondag. In de 'poule jong' (t/m B junioren) streden zes teams tegen elkaar en acht teams kwamen uit in de 'poule oud' (A en senioren). De teams bestonden uit een leuke mix van handballers, ex-handballers, familieleden, buren en vrienden.

De weersvoorspellingen voor zondag waren de hele week al enorm slecht: regen, regen en nog eens regen. "Uiteindelijk viel dat hartstikke mee. Een paar fikse buien tussen 13.00 en 14.00 uur, maar verder was het droog en een heerlijke temperatuur", vertelt Dionne Tool van de organisatie. De poule oud moest door de regenbuien de poulewedstrijden grotendeels binnen spelen, maar de finales konden gelukkig wel naar buiten worden verplaatst.

In poule jong is 'B plus Fay' eerste geworden en in poule oud 'Team Brak'. Er werd ook een Fairplay cup uitgereikt, die werd gewonnen door 'De Pumps'.