Mark Kaandorp en Joyce Schreuder.
Mark Kaandorp en Joyce Schreuder. Foto: Trudy Kroese

Sport Medisch Centrum Diemen geopend

DIEMEN - Sport Medisch Centrum Diemen (SMC Diemen) aan de Burgemeester van Tienenweg 24 is op 1 juni opengegaan. Het SMC Diemen is de praktijk van fysiotherapeuten Mark Kaandorp (30) en zijn vriendin Joyce Schreuder (26).

Mark en Joyce hebben bewust voor een praktijk in Diemen gekozen. Zij hebben een woning op Plantage De Sniep gekocht en een ruimte voor een eigen gezamenlijke praktijk gevonden. Zij hebben tot voor kort beiden in loondienst gewerkt bij verschillende fysiotherapiepraktijken in Amsterdam en omgeving.

Mark Kaandorp: "De fysiotherapeuten van SMC Diemen zorgen er samen met de patiënt voor dat er herstel plaatsvindt tussen de belasting en de belastbaarheid. De visie is om niet alleen de (pijn)klacht aan te pakken, maar samen naar de oorzaak van het probleem te zoeken. Wij doen dit zodat de patiënt ook op langere termijn de effecten van de behandeling ervaart. De belastbaarheid van het lichaam van een patiënt wordt bij SMC Diemen verbeterd door een uniek ontwikkelde methode. Deze methode is ontwikkeld op basis van de ervaringen van onze therapeuten bij verscheidene praktijken en op basis van de succeservaringen van de patiënt. Tijdens de therapie wordt onder andere gebruikgemaakt van massagetechnieken. Spierweefsel dat overbelast is trekt vocht aan, waardoor de spier harder en korter wordt. Hierdoor kan een spier niet optimaal aanspannen of verlengen. Door druk uit te oefenen op de spier wordt het vocht gemobiliseerd en kan daarna via de bloedcirculatie worden afgevoerd. Deze massage is geen ontspannende massage, het zijn de zogenoemde diepe dwarse fricties (deep tissue massage)."

Daarnaast is SMC Diemen gespecialiseerd in sportfysiotherapie en kinderfysiotherapie. Mark is specialist op het gebied van sportfysiotherapie waarbij hij sporters - van amateurs tot topsporters - intensief en soms dagelijks behandelt. Joyce is gespecialiseerd in kinderfysiotherapie. "Ik richt mij op baby's van 0 jaar tot tieners van 18 jaar. Ik behandel kinderen met allerlei problemen: zindelijkheidstraining, concentratieproblemen en motorische klachten zijn slechts enkele voorbeelden. Wij zijn een praktijk voor het hele gezin", aldus Joyce. Mark en Joyce hebben veel affiniteit met sport. Mark heeft op niveau gevoetbald: tot voor een jaar geleden kwam hij uit voor het eerste amateurteam van Ajax, Joyce deed onder meer aan tennis, hockey en dansen.