De wedstrijd SV Zeeburg-Legmeervogels, eerder in dit seizoen.
De wedstrijd SV Zeeburg-Legmeervogels, eerder in dit seizoen. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg eindigt op tweede plaats

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg is tweede geworden in de eerste klasse van de veldcompetitie. Tornado is met twee punten voorsprong kampioen geworden. SV Zeeburg won zondag de laatste competitiewedstrijd. De handbalsters uit Diemen waren in de uitwedstrijd tegen DSOV veel sterker: 9-31.

De handbalsters uit Diemen kunnen op een goed seizoen terugkijken, want eerder dit jaar werd het team kampioen in de zaalcompetitie. SV Zeeburg stond aan het einde van het eerste deel van veldcompetitie op de eerste plaats en hoopte ook de veldtitel in de wacht te slepen.

De ploeg verloor na de hervatting van de veldcompetitie van Tornado en Havas, twee sterke ploegen met teams in de hoofdklasse.

Belangrijker
Dionne Tool, aanvoerster van het eerste damesteam van SV Zeeburg: "Wij vinden de zaalcompetitie belangrijker dan de veldcompetitie. Vanaf volgend seizoen komt dames 1 van SV Zeeburg niet meer uit in de veldcompetitie. Daarvoor zijn twee redenen: de zaalcompetitie in de hoofdklasse overlapt de veldcompetitie met vier weken en daarnaast loop je veel kans op blessures tijdens wedstrijden op het veld. Onze plaats in de veldcompetitie wordt volgend seizoen ingenomen door het team van dames 2, dat in de veldcompetitie als dames 1 gaat spelen."

Voorbereiding
Trainer/coach Doug van Leeuwen van het eerste damesteam van SV Zeeburg geeft aan dat dames 1 vanaf het begin van het volgende seizoen een intensieve voorbereiding wacht op het zaalseizoen. "Wij gaan elk weekeinde een oefenduel spelen, in sommige weekeinden zelfs twee duels, op zaterdag en zondag. Er gaan geen spelers weg, maar komen er wel enkele bij. De selectie wordt dus nog breder."
Mixedtoernooi
Het officiƫle seizoen van SV Zeeburg zit erop. Zondag houdt de club op het eigen complex een mixedtoernooi. Hier doen 14 teams van SV Zeeburg aan mee. Het weekeinde erop doet een aantal teams van SV Zeeburg mee aan een toernooi in Beek in Limburg.