Een duel tijdens de clubkampioenschappen van vorig jaar.
Een duel tijdens de clubkampioenschappen van vorig jaar. Foto: Trudy Kroese

Clubkampioenschappen ATVD beginnen

DIEMEN - De clubkampioenschappen van tennisvereniging ATVD starten op zaterdag 11 juni. De finales worden op zondag 19 juni gespeeld. De clubkampioenschappen voor de jeugd van ATVD worden in dezelfde periode gespeeld.

Nadia Zandwijken, Janneke Schippers en Léon Ellermeijer organiseren de clubkampioenschappen van ATVD. De clubkampioenschappen van ATVD duurden in het verleden twee weken, nu is ervoor gekozen om het toernooi in een kortere tijd af te werken.

Leon Ellermeijer: "Wij hebben gemerkt dat veel leden het lastig vinden om twee weken beschikbaar te zijn voor de wedstrijden van de clubkampioenschappen. Het toernooi duurt nu ruim een week, waarbij er wedstrijden in twee weekeinden worden gespeeld."

Tijdens de clubkampioenschappen kunnen leden van ATVD uitkomen in drie categorieën: enkelspel, dubbelspel en mixeddubbelspel. Net als tijdens voorgaande edities worden de spelers op basis van sterkte in poules ingedeeld. Dit houdt in dat alle tennissers op ongeveer gelijkwaardige tegenstanders stuiten. Doordat er in poules wordt gespeeld spelen alle deelnemers meerdere wedstrijden. Er is ook dit keer een toernooi voor jeugd tot en met 17 jaar. "Wij verwachten dat er zo'n 130 spelers meedoen, dat is zo'n dertig procent van de seniorleden van ATVD. Tijdens de clubkampioenschappen staat het vriendschappelijke karakter voorop. Het is leuk om tegen mensen van je eigen vereniging te spelen. Er kunnen tijdens de clubkampioenschappen geen punten voor de ranking worden verdiend. Tijdens het open toernooi is dat wel het geval", aldus Léon Ellermeijer. Op het terrein van ATVD staat sinds kort een caravan. De leden van de organisatie zullen tijdens de clubkampioenschappen in deze caravan aanwezig zijn en het toernooi in goede banen leiden. ATVD hoopt dat er tijdens de clubkampioenschappen veel belangstellenden komen kijken. De finales worden onder andere afgewerkt op het centrecourt, dat uit twee banen bestaat die vlak voor het clubgebouw liggen. Vanuit het clubgebouw en vanaf het terras is het uitzicht op het centrecourt uitstekend.