SV Zeeburg is trots op de prijs.
SV Zeeburg is trots op de prijs. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg pakt de wisselbeker

DIEMEN - SV Zeeburg is Sportvereniging van het Jaar geworden. Wethouder Jeroen Klaasse van Sport overhandigde twee bekers aan SV Zeeburg-voorzitter Giovanni Douven. Een wisselbeker die de vereniging volgend jaar weer moet inleveren en een beker die SV Zeeburg mag houden.

Klaasse maakte de winnaar vrijdagavond bekend tijdens de eerste dag van het Loswalfestival. Het is de eerste keer dat de onderscheiding Sportvereniging van het Jaar is toegekend. Het is de bedoeling dat deze onderscheiding voortaan jaarlijks wordt uitgereikt.

SV Zeeburg kan terugkijken op een mooie periode. De vereniging heeft een prachtig nieuw clubgebouw in gebruik genomen en er waren ook sportieve successen: zo werd het eerste damesteam in het voorjaar kampioen van de zaalcompetitie.

Diemen heeft veel sportverenigingen. Een aantal van die verenigingen richt zich niet alleen op de leden zelf, maar vergeet evenmin het maatschappelijk belang. Er zijn verenigingen die zich inzetten voor mensen met een handicap en verenigingen die meedoen aan de buitenschoolse activiteiten van de basisscholen in Diemen. Zij verzorgen bijvoorbeeld clinics voor leerlingen. Alle sportverenigingen in Diemen waren door de sportraad op de hoogte gesteld dat zij zich kandidaat konden stellen voor de uitverkiezing van de Sportvereniging van het Jaar. Niet alle verenigingen hebben dit gedaan. Naast winnaar SV Zeeburg stuurden tennisvereniging ATVD, volleybalvereniging Smashing '72, judovereniging HC Fritz, Manege De Eenhoorn, zwem- en waterpolovereniging De Meeuwen en voetbalvereniging SV Diemen een motivatie in. De jury waardeerde het werk dat de verenigingen aan hun motivatie hebben besteed en was ook onder de indruk van hetgeen de verenigingen het afgelopen jaar hebben gepresteerd. Er kon helaas maar één winnaar worden aangewezen en dat werd SV Zeeburg. De vertegenwoordigers van de andere sportverenigingen die in de tent op de loswal aanwezig waren toonden zich zeer sportief en genoten van de blijdschap van de leden van winnaar SV Zeeburg.