Aquadisco in het Duranbad, vrijdag 27 mei.
Aquadisco in het Duranbad, vrijdag 27 mei. Foto: Trudy Kroese

donderdag 26 mei

PCOB Diemen

De Schakel 14.00 uur

Ds. Luuk Wieringa gaat in gesprek over actuele vragen rond 'Nederland en de moslims'. Leden van PCOB Diemen en ANBO Diemen en introducees zijn welkom.

'Monsieur Chocolat'

Theater De Omval 20.00 uur

Het waargebeurde verhaal van de legendarische clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk, die grote successen beleefde in de tijd van de belle époque in Parijs. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 27 mei

Aqua Disco

Duranbad 19.30 uur

Aquadisco in het Duranbad, voor kinderen tot 14 jaar. Aanvang 19.30 uur, kosten € 5,-.

zaterdag 28 mei

Ophalen oud papier

Diemen 08.30 uur

De vrijwilligers van de lokale omroep RTV Diemen gaan langs alle deuren in Diemen om oude kranten op te halen.

Soepel door de overgang

't Noorderlicht 10.30 uur

Workshop gericht op het verlichten van overgangsklachten. Je leert een op de overgang gerichte yogaserie, ademhalingsoefeningen, meditatie, diepe ontspanning en krijgt voedingsadviezen. Aanmelden bij Delilah Brouwer, 06-50266143. Kosten: €12,50.

Workshop Auralezen

Centrum Elsina 13.45 uur

Nieuwsgierig naar hoe dat nou werkt, zo’n aurareading? In deze ervaringsgerichte workshop maak je kennis met de beginselen van het auralezen, ontdek je wat jouw sterkste intuïtieve 'kanaal' is en je leert te ‘zappen’ tussen je innerlijke zintuigen. Kosten: € 35,-. Aanmelden: www.intuitie-in-praktijk.nl of 06-16552044.

zondag 29 mei

Postzegelbeurs

De Schakel 10.00 uur

Filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs van 10.00 tot 16.00 uur. Entree voor niet-leden is € 1,-. Informatie: 020-6942002.

Viering Sacramentsdag

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Eucharistieviering met het Hagunnan jongerenkoor. Voorganger is pastor A. Tönis.

'Monsieur Chocolat'

De Omval 14.00 & 20.00 uur

Het waargebeurde verhaal van de legendarische clown Chocolat. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 1 juni

PCOB Enter

De Schakel 9.00 uur

De laatste inloop/oefenochtend van dit seizoen is woensdag 29 juni. Op woensdag 7 september starten de inloopochtenden. Ook kunt u zich nu al opgeven voor de Cursus Windows 10 voor beginners (start: dinsdag 6 september). Informatie: 06-43734155.

Bijeenkomst over opvoeden

De Brede HOED 20.00 uur

Carien Ruijter verzorgt een informatieve bijeenkomst met als thema 'Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden'. Wat heeft een kind nodig om met anderen om te gaan en te kunnen vertrouwen op zichzelf. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden: cruijter@ggd.amsterdam.nl of 020-5555848.

donderdag 2 juni

'Spotlight'

Theater De Omval 20.00 uur

Winnaar van de Oscar voor Beste Film. In het indrukwekkende filmdrama stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap die uiteindelijk een van de grootste schandalen uit de Amerikaanse geschiedenis werd. Met Mark Ruffalo, Michael Keaton e.a. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 4 juni

Serve the City Diemen

Diverse locaties in Diemen.

Een dag vol projecten om samen eenmalig met anderen naar de inwoners in Diemen en hun omgeving om te zien. De projecten variëren van sociaal tot praktisch. Dit keer o.a. BBQ en een actie voor de Voedselbank. Op www.stcdiemen.nl/projecten zie je welke projecten er zijn en kun je je opgeven.

tot zondag 29 mei

Actie Amnesty

OBA Diemen

In de openbare bibliotheek in Diemen kunt u uw handtekening zetten op de petitielijst van Amnesty International om aandacht te vragen voor het lot van kwetsbare vluchtelingen.

En verder

De Diem

Danielle van der Horst, lid van Kunstzin Diemen, exposeert tot en met 31 juli met haar kleurrijke schilderijen.

Berkenstede

Janneke de Graaff exposeert tot en met 31 augustus met sieraden gemaakt van edelstenen in combinatie met edele metalen.