De ploeg van judovereniging HC Fritz.
De ploeg van judovereniging HC Fritz. Foto: HC Fritz

Jeugdleden HC Fritz genieten van kamp

DIEMEN - De jeugdleden van judovereniging HC Fritz uit Diemen zijn onlangs voor de 25e keer op kamp gegaan. De begeleiders en de jeugdleden brachten enige dagen door in Elburg in een blokhut van de scouting en hebben een bezoek gebracht aan het attractiepark Drouwenerzand in Drenthe.

Hanneke Fels, voorzitter en sensei (lerares) van HC Fritz: "Wij zijn met 44 kinderen en 11 begeleiders op kamp geweest. Wij zijn er 25 jaar geleden mee begonnen. Het is heel leuk om een kamp te organiseren en de kinderen genieten ervan. Wij zorgen ervoor dat alle kinderen die lid zijn van HC Fritz mee op kamp kunnen. Ouders leveren een financiële bijdrage voor hun kind en de vereniging legt er voor ieder kind een geldbedrag bij."

Het kamp staat niet in het teken van judo. "De eerste twee keer namen wij judomatten mee. Die werden in een vrachtauto vervoerd. Maar het bleek dat er tijdens het kamp maar één keer aan judo werd gedaan. Wij zaten toen wel met vieze matten en stinkende judopakken. Daarna hebben we besloten om tijdens het kamp geen judo meer te doen."

Hoewel het weer tegenzat hebben de kinderen en de begeleiders genoten van het kamp. "We hebben gezwommen, een bezoek gebracht aan attractiepark Drouwenerzand in Drenthe en hebben minigolf gespeeld."

130 leden
Het gaat goed met judovereniging HC Fritz. De vereniging heeft zo'n 130 leden van wie het overgrote deel jeugdlid is. De jongste leden zijn drie jaar. De judolessen worden gegeven in het gymnastieklokaal in de Schoolstraat. Er wordt drie dagen per week lesgegeven: woensdagmiddag, vrijdag aan het einde van de middag en zondag. Veel kinderen blijven lang lid om zich te bekwamen in de judosport. Hanneke Fels geeft aan dat judo niet alleen een sport is die mensen leert om zichzelf te verdedigen. Tijdens lessen leren de leerlingen ook op een goede manier te vallen. Daarnaast is de sport ook goed om lenig te worden en te blijven en wordt er aan de conditie gewerkt.