DKV Victoria zet Furore onder druk.
DKV Victoria zet Furore onder druk. Foto: Jan Ronday

DKV Victoria voorkomt degradatie

DIEMEN - DKV Victoria heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Furore met 19-17 gewonnen. De korfballers uit Diemen hebben zich door deze overwinning gehandhaafd in de derde klasse.

Vorig jaar werd DKV Victoria rond deze fase van het seizoen kampioen in de vierde klasse. De ploeg promoveerde naar de derde klasse. De doelstelling voor dit seizoen was duidelijk: handhaving in de derde klasse. DKV Victoria is hierin geslaagd na de overwinning op Furore.

Hekkensluiter
DKV Victoria stond voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Furore op de voorlaatste plaats. De ploeg had het dus in eigen hand. Het was zaak om te winnen, want alleen de laatste ploeg op de ranglijst degradeert naar de vierde klasse.

Scherper
DKV Victoria en Furore werkten op Sportpark De Diemen een spannend duel af. DKV Victoria was scherper en veel afvallende ballen waren voor de thuisploeg. Daar haalde de ploeg vooral in de eerste helft veel energie uit. Er zat vuur in de ploeg uit Diemen. Dat leverde een wedstrijd op die leuk was om naar te kijken, ook omdat Furore zich niet zomaar gewonnen bleek te geven. De gevechten onder de paal en in het voorveld waren hard en fair. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel. DKV Victoria speelde voor de overwinning en deed daar alles voor, behalve de genadeklap uitdelen. Daardoor bleef het verschil rond de twee, drie punten. De tweede helft was erg spannend. Het verschil was lange tijd niet meer dan drie punten. Furore kwam in de tweede helft zelfs op gelijke hoogte, waardoor het enorm spannend werd.

Juiste mensen
Maar door sterk spel en het vinden van de juiste mensen kwam DKV Victoria toch weer op voorsprong en trok de thuisploeg de wedstrijd weer naar zich toe: 19-17.

De korfballers uit Diemen sluiten het seizoen zondagmiddag af met een derby tegen Sporting West. De wedstrijd in Westerpark begint om 14.30 uur.