Het Saan Museum is zondag 22 mei weer open.
Het Saan Museum is zondag 22 mei weer open. Foto: Saan Museum

vrijdag 20 mei

Viertallendrive

De Schakel 19.30 uur

Bridgeclubs Sans Atout en Honneur. Kosten € 10,- per viertal. Wie mee wil doen maar (nog) geen team heeft kan zich ook aanmelden via 020-4638952 of bridge@boekservices.nl.

zondag 22 mei

Viering H. Drie-eenheid

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Woord- en Communiegezinsviering met het PeeBee kinderkoor. Voorganger: Mw. J. Kronenberg.

ComputerClub Minerva CCM

Noorderlicht 11.00 uur

Problemen met uw apparatuur? CCM helpt graag u uit de brand. Deze keer ook fotoboeken en video's maken en bewerken met Windows 10. CCM is op zoek naar nieuwe oudere en vooral jonge, deskundige leden. Aanmelden: info@computerclubdiemen.nl.

Saan Museum

Saan Museum 13.00 uur

Tussen 13.00 en 16.00 uur, de toegang is zoals altijd gratis. In het Saan Museum komt de 118-jarige geschiedenis van Koninklijke Saan tot leven met onder meer historische auto's en kranen, talloze foto's, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger.

Porselein pimpen

Groenvelddesign 14.00 uur

Met porseleinstiften en -verf porselein beschilderen. Maak je eigen sierborden, een etagère met schotels of een heel servies met een groep vriendinnen. Kosten € 25,-, excl. servies. Info: groenvelddesign.nl.

dinsdag 24 mei

'Miss You Already'

De Omval 14.00 & 20.00 uur

Een ontroerende komedie - met fantastische rollen van Toni Collette en Drew Barrymore - over pure vriendschap, vertrouwen en liefde. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Kamercollege

OostWestWelzijn 20.00 uur

Van Passie naar Bedrijf (Hoe Doe Je Dat?). Aanwezig zijn Conchita van der Sande (beleidsmedewerker gemeente Diemen), Jostien Langeberg (ondernemersadviseur van het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf), Anja de Die (ZAAI Amstelveen) en Anne Marie van Leent (Netwerk Bewust Amstelland), Martin Vos van Sfeermakers en andere geslaagde ondernemers die hun passie bedrijven en die wellicht kunnen helpen ook jouw droom werkelijkheid te maken. Reserveren via oostwestwelzijn.com.

woensdag 25 mei

Bingo

Zorgcentrum De Diem 14.30 uur

Een gezellige bingomiddag. Deelname € 2,50 p.p. voor drie ronden, inclusief koffie/thee. Voor bewoners is dat € 1,50 p.p.


Bijeenkomst over opvoeden

De Brede HOED 20:00 uur

Carien Ruijter verzorgt een informatieve bijeenkomst met als thema 'De Kracht van Positief Opvoeden'. Het gaat over de 5 basisprincipes van Positief Opvoeden: zorgen voor 'n veilige stimulerende omgeving, leren door positieve ondersteuning, aansprekende discipline, realistische verwachtingen en goed voor jezelf zorgen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden: cruijter@ggd.amsterdam.nl of 020-5555848.

25 mei tot 17 augustus

Zomerbridge

De Schakel 19.30 uur

Bridgeclubs Sans Atout en Honneur. Kosten € 2,50 per persoon. Inschrijven voor de avonden van Sans Atout: 020-4638952 of bridge@boekservices.nl. Voor de avonden van Honneur: 020-7853742 of aad@telfort.nl. Meer informatie: sansatoutbridge.nl.

donderdag 26 mei

Eetbare wilde planten

Diemer Vijfhoek 11.00 uur

Eten uit de natuur is leuk, maar niet altijd ongevaarlijk. Leer wilde planten herkennen tijdens deze wandeling. Aanmelden (per e-mail natuurindiemen@gmail.com) is verplicht voor deze wandeling. Organisatie KNNV-Amsterdam. Deelname is gratis, maar donaties voor de club zijn welkom.

Diemenvoorelkaar

Theater De Omval 12.00 uur

Speciaal voor mensen die sociale contacten en activiteiten missen en op zoek zijn naar gezelschap. Koffie, thee en een heerlijke lunch in Grand Café Blauw worden aangeboden. Kosten € 1,-. Aanmelden via De Brede HOED, tel. 020-3144700. Voor wie slecht ter been is, wordt kosteloos vervoer geregeld.

Bijeenkomst PCOB

De Schakel 14.00 uur

Ds. Luuk Wieringa gaat met ons in gesprek over actuele vragen rond 'Nederland en de moslims'. Voor leden van PCOB Diemen en ANBO Diemen en introducees.

Monsieur Chocolat

Theater de Omval 20:00 uur

Het waargebeurde verhaal van de legendarische clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest van Frankrijk. € 8,-. Reserveren: theaterdeomval.nl.