Tijdens de laatste projectdag op 7 november 2015 werkte een recordaantal vrijwilligers mee.
Tijdens de laatste projectdag op 7 november 2015 werkte een recordaantal vrijwilligers mee. Foto: Jan Ronday

Veel projecten op één dag

DIEMEN - Serve the City Diemen houdt zaterdag 4 juni weer een projectdag met heel diverse projecten. Om andere mensen een mooie dag te bezorgen of andere vrijwilligers een handje te helpen.

In deze voorjaarseditie staan vooral buitenprojecten op het programma. Duimen voor mooi weer dus. En duimen dat zich nog meer vrijwilligers-voor-een-dag aanmelden, want alleen dan kunnen alle projecten ook doorgaan. De keuze is weer heel divers, zodat er voor iedereen wel iets bij is.

Eén activiteit is al vol: de Jongerenraad heeft zich aangemeld om met bewoners van zorgcentrum De Diem een wandeling te maken door het centrum van Diemen.

Bij twee projecten kunnen vrijwilligers worden geholpen die het hele jaar door in touw zijn voor hun organisatie: oud papier ophalen met de vrijwilligers van De Ontmoeting of producten inzamelen voor de Voedselbank bij de supermarkt. Daarnaast wordt hulp gezocht om bedankkaartjes te maken voor andere vrijwilligers.

Er worden ook mensen gevraagd om anderen een leuke dag te bezorgen: met bewoners van HVO Querido gezellig lunchen en daarna samen een balletje slaan op de midgetgolfbaan. Of gezellig picknicken met bewoners van de Sierpeerhof in het Amsterdamse Bos. Net over de gemeentegrens kijken de jonge bewoners van De Doeven in Duivendrecht uit naar een gezellige barbecue, samen met de vrijwilligers.

Bij de projectdagen van StC leggen vrijwilligers zich maar voor één keer vast, niet meteen voor een langere periode. "Bevalt het dan kun je je weer aanmelden voor een volgende projectdag, veel mensen doen dat. Ook als projectleider, waardoor weer meer projecten gerealiseerd kunnen worden", vertelt Tinka Veninga van StC Diemen. Deze keer zijn er twee nieuwe projectleiders. "En mocht er nog iemand zijn die deze keer al een project wil leiden: dan kunnen we met mensen van Berkenstede het festival bezoeken dat op 4 juni op het Diemerplein wordt gehouden." Een week eerder is er trouwens ook al een project waarvoor StC Diemen hulp zoekt: met bewoners van Berkenstede naar het Loswalfestival op zaterdag 28 mei.

StC vraagt ook fotografen om alle activiteiten vast te leggen en zoals altijd wordt de projectdag afgesloten met een hapje en een drankje voor alle vrijwilligers.

Ook meedoen? Alle projecten zijn te vinden op stcdiemen.nl.