De kinderen worden in het zonnetje gezet.
De kinderen worden in het zonnetje gezet. Foto: Jan Ronday

Film 'De Kinderen van de Beukenhorst' beleeft première

DIEMEN - In Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid is vrijdagmiddag de film 'De kinderen van de Beukenhorst' in première gegaan.

In de film worden kinderen gevolgd die zich anderhalf jaar inzetten om hun buurt netjes te houden. De film is ook te zien op het YouTube-kanaal van de gemeente Diemen.

Het betreft hier een project van de jonge bewoners van de flat Beukenhorst in Diemen-Zuid: Mohamed, Thalia, Nicaya, Khaycee, Aleem, Shahzad, Hovik, Bilalh, Narina, Larsa en Tessie. Zij kregen hulp van de Stichting Welzijn Diemen (SWD) en de voormalige wijkagent van Diemen-Zuid Gerard Zwart.

Eigen initiatief
De kinderen startten anderhalf jaar geleden op eigen initiatief met acties in hun buurt. De kinderen trekken sindsdien regelmatig de buurt in om zwerfvuil op te ruimen. Waar nodig spreken zij anderen aan op ongewenst gedrag. Zij hebben van de gemeente spullen gekregen om het zwerfvuil op te ruimen. In de film zijn ook interviews te zien met kinderen en andere bewoners van de flat in Diemen-Zuid en met Gerard Zwart. Mirjam Herben regisseerde de film, die tijdens twee draaidagen in het begin van het jaar werd opgenomen.

Burgemeester Erik Boog was vrijdagmiddag aanwezig bij de première. Nadat hij de film had bekeken sprak hij zijn waardering uit voor het werk van de kinderen en andere betrokkenen. De burgemeester benadrukte dat kinderen in wijken een belangrijke en verbindende rol kunnen spelen. Kinderen spelen immers buiten en komen daardoor in contact met elkaar. Het gevolg is vaak dat ook de ouders van de kinderen elkaar leren kennen. Dit leidt dikwijls tot een betere verstandhouding en een meer leefbare buurt.