SV Diemen heeft initiatief tegen OSV.
SV Diemen heeft initiatief tegen OSV. Foto: Michelle de Haas

SV Diemen klopt OSV: 2-3

DIEMEN - SV Diemen heeft de competitie afgesloten met een overwinning op OSV: 2-3. De ploeg van trainer Martin van Egmond is op de derde plaats van de derde klasse C geëindigd. SV Diemen heeft zich niet geplaatst voor de nacompetitie.

AGB, dat de thuiswedstrijd tegen IVV met 2-0 won, is kampioen geworden in de derde klasse C en promoveert naar de tweede klasse. ASV Arsenal won de laatste competitiewedstrijd met 5-1 van Fortius en is met 54 punten op de tweede plaats geëindigd. SV Diemen is met 48 punten op een verdienstelijke derde plaats geëindigd. OSV is vierde geworden met 44 punten.

AGB werd winnaar van de eerste en derde periode. De ploegen die in die periodes de tweede plaats bemachtigden, respectievelijk ASV Arsenal en DSOV, komen samen met de winnaar van de tweede periode OSV uit in de nacompetitie en strijden daarin om een plek in de tweede klasse. SV Diemen speelde maandag in Oostzaan een goede wedstrijd. De bezoekers kwam voor rust op een voorsprong via een penalty van aanvaller Dennis van Bree. Na de hervatting kwam SV Diemen op een 0-2 voorsprong. De doelpuntenmaker was opnieuw Van Bree. OSV nam daarna het initiatief over en maakte 1-2. De thuisclub kwam later langszij: 2-2. Na een mooie aanval van SV Diemen rondde Eber Akka af en stelde de overwinning van SV Diemen veilig.

Het was de laatste wedstrijd van Martin van Egmond als trainer van SV Diemen. Hij vertrekt naar TOG. Gerrie Breugem is zijn opvolger. Er vertrekken diverse spelers bij SV Diemen. Manolito Joren en Tim de Jong spelen volgend seizoen voor de amateurs van Ajax. Verdediger Quincy Molly vertrekt naar kampioen AGB en speelt volgend seizoen in de tweede klasse.

SV Diemen heeft de eerste versterking binnen: verdediger Jelle de Wild. Hij is inwoner van Diemen en speelde in de jeugdafdeling van SV Diemen. De laatste jaren kwam hij uit voor FC Weesp. SV Diemen hoopt op korte termijn enkele nieuwe spelers aan te trekken, maar zet ook in op de jeugd. Het is de verwachting dat een aantal A-junioren doorstroomt naar de A-selectie.