Joke Bultman en Amarens te Nijenhuis (2e en 3e van links) en twee stagiaires.
Joke Bultman en Amarens te Nijenhuis (2e en 3e van links) en twee stagiaires. Foto: Trudy Kroese

Bijeenkomst in teken van sociale contacten

DIEMEN - Diemenvoorelkaar organiseert op donderdag 26 mei een bijeenkomst die bestemd is voor inwoners van Diemen die nieuwe sociale contacten willen opdoen. De bijeenkomst vindt plaats in grand café Blauw in De Omval en duurt van 12.00 tot 15.00 uur.

Amarens te Nijenhuis, coördinator van Diemenvoorelkaar, organiseert deze bijeenkomst samen met de stagiaires van Diemenvoorelkaar en vrijwilligster Joke Bulterman.

Alle inwoners van Diemen zijn op donderdag 26 mei van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via De Brede HOED door te bellen met telefoonnummer 020-3144700. De kosten bedragen slechts 1 euro per persoon.

Diemenvoorelkaar maakt deel uit van Stichting Welzijn Diemen (SWD). In september werd de website www.diemenvoorelkaar.nl gelanceerd. Inwoners van Diemen kunnen zich inschrijven en vervolgens via de website in contact komen met andere inwoners van de gemeente voor bijvoorbeeld het doen of laten verrichten van een klus in en rond de woning, een hulpvraag of om gewoon met gelijkgestemden in contact te komen en bijvoorbeeld gezamenlijk activiteiten te ondernemen. De mogelijkheden zijn legio.

Respons
Amarens te Nijenhuis: "Er zijn nog steeds mensen die denken Diemenvoorelkaar zich alleen richt op senioren. Dat klopt niet. De website Diemenvoorelkaar.nl richt zich op alle inwoners van Diemen, van jong tot oud. Diemenvoorelkaar.nl is tot dusver een groot succes. De website heeft in minimaal 80 matches geresulteerd tussen inwoners van Diemen. Met matches bedoelen wij dat mensen via de website hebben aangegeven dat zij iemand hebben gevonden voor een klus, hulp of zomaar een sociaal contact. Maar niet iedereen geeft via de website aan dat er een match is gevonden, dus de respons is naar alle waarschijnlijkheid nog veel groter."

Laagdrempelig
Amarens en Joke geven aan dat de bijeenkomst op donderdag 26 mei een leuk en laagdrempelig karakter zal hebben. Bezoekers worden tussen 12.00 en 13.00 uur ontvangen met een heerlijke lunch. Van 13.00 tot 14.00 uur is er een kennismakingsspel, waarbij aanwezigen elkaar op een leuke en ongedwongen manier kunnen leren kennen. Tijdens het kennismakingsspel gaan twee bezoekers met elkaar aan tafel zitten om kennis met elkaar te maken. Zij kunnen hierbij eventueel gebruikmaken van een gesprekskaart. Na tien minuten ontmoet iedereen een andere aanwezige om kennis mee te maken. Het kennismakingsspel zal ongeveer een uur duren. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Al minimaal 80 matches via de website

Na het kennismakingsspel zullen er presentaties worden gegeven over verschillende activiteiten die in de diverse buurten van Diemen plaatsvinden. Belangstellenden kunnen zich meteen inschrijven voor een activiteit of besluiten om eerst een keer ter kennismaking langs te gaan bij een activiteit. Zij kunnen hiervoor gebruikmaken van een coupon voor een gratis activiteit van Stichting Welzijn Diemen.