SV Diemen-SV Ouderkerk was spannend.
SV Diemen-SV Ouderkerk was spannend. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen speelt gelijk

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag thuis gelijkgespeeld tegen SV Ouderkerk: 2-2. Bij rust leidden de bezoekers met 0-1. Beide treffers van SV Diemen werden gemaakt door middenvelder Marco Moelee. SV Diemen blijft derde staan op de ranglijst van de derde klasse C.

De wedstrijden tussen SV Diemen en SV Ouderkerk zijn altijd speciaal. De clubs zijn streekgenoten en streden vorig seizoen om de titel in de vierde klasse. Na een spannende strijd was er een beslissingswedstrijd nodig die op het veld van Roda 23 in Bovenkerk door SV Diemen met 1-0 werd gewonnen. De huidige trainer van SV Diemen Martin van Egmond was tot eind vorig seizoen trainer van SV Ouderkerk.

SV Ouderkerk nam zondag in de eerste helft een 0-1 voorsprong. In de tweede helft stelde SV Diemen aanvankelijk orde op zaken. Na een corner maakte Marco Moelee gelijk: 1-1. Daarna rondde de middenvelder een aanval door het centrum af: 2-1. De thuisclub leek de drie punten te gaan pakken, maar drie minuten voor het verstrijken van de speeltijd maakte SV Ouderkerk gelijk: 2-2.

AGB, dat met 0-3 bij Meteoor won, is nu favoriet voor de titel. De ploeg heeft na 25 wedstrijden 52 punten. ASV Arsenal maakte een misstap die grote gevolgen kan hebben. Die ploeg speelde met 1-1 gelijk bij Roda 23 en heeft 51 punten. SV Diemen staat met 45 punten uit 25 wedstrijden op de derde plaats. OSV, dat in de uitwedstrijd tegen Fortius genoegen moest nemen met een puntendeling (2-2), heeft 44 punten. DSOV is de favoriet om de derde periodetitel in de wacht te slepen. Die ploeg heeft na 8 duels 19 punten. SV Diemen is met 14 uit 8 uitgeschakeld voor de derde periodetitel.

Laatste wedstrijd
SV Diemen sluit de competitie af op maandag 16 mei (tweede pinksterdag). De ploeg gaat dan op bezoek bij OSV. De wedstrijd in Oostzaan begint om 14.00 uur. Net als afgelopen weekeinde beginnen alle duels op de slotdag van de competitie op hetzelfde tijdstip. Inzet van de wedstrijd in Oostzaan is de derde plaats.