Angelo Stassen en Danny Homma.
Angelo Stassen en Danny Homma. Foto: Trudy Kroese

Cheers krijgt veel positieve reacties

DIEMEN - Grand Café Cheers aan het Diemerplein 194 is zaterdag opengegaan. Veel inwoners van Diemen kwamen in het weekeinde en in de loop van deze week een kijkje nemen en waren aangenaam verrast over hoe mooi de nieuwe horecazaak eruitziet. De eigenaars van Cheers, Angelo Stassen en Danny Homma, rekenen op een mooie toekomst van hun zaak in het centrum van Diemen.

Burgemeester Erik Boog verrichtte vrijdagavond de officiële opening van Cheers tijdens een bijeenkomst voor genodigden. Zaterdag waren de inwoners van Diemen en anderen van harte welkom. Tijdens het openingsweekeinde was het enorm druk in het grand café

Cheers beschikt over een enorme ruimte die mooi en sfeervol is ingericht. Binnen zijn het restaurant met 45 plekken en het café, met plekken aan de bar en daar omheen. Achter in de zaak hangen twee dartborden. Cheers heeft een riant terras op het Diemerplein met 48 stoelen. De opening had niet op een beter moment kunnen plaatsvinden. Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om op het terras van een drankje en hapje en de zon en de zomerse temperaturen te genieten.
Cheers is zeven dagen per week geopend van 09.00 tot 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 09.00 uur tot 02.00 uur. Angelo Stassen: "Onze gasten kunnen elke dag vanaf 09.00 uur ontbijten en vanaf 10.00 uur al lunchen. Wij serveren vanaf 18.00 uur het diner. Wij bieden uiteraard kwalitatief goede producten, maar streven ernaar net dat beetje meer kwaliteit tegen dezelfde prijs te bieden dan klanten elders gewend zijn." Gasten kunnen uit een uitgebreid assortiment kiezen. Cheers had tijdens het openingsweekeinde een aantal evenementen georganiseerd, zoals live-optredens van diverse artiesten en activiteiten die in het teken van Moederdag stonden. Bij die laatste activiteit konden ook kinderen zich vermaken. "Wij gaan regelmatig evenementen organiseren, dan kun je denken aan zeker twee keer per maand livemuziek.

Jazz op zondag
Er zullen in Cheers niet alleen Nederlandstalige artiesten optreden, maar ook jazzartiesten, bijvoorbeeld op de zondagmiddag. Wij hebben in de zaak diverse tv-schermen hangen. Onze gasten kunnen daar bijvoorbeeld voetbalwedstrijden en andere sportwedstrijden op volgen. Maar als iemand bijvoorbeeld curling wil zien zetten wij de tv ook aan, hoor. Wij hebben een abonnement op heel veel zenders genomen." Angelo Stassen woont in Diemen, zijn compagnon Danny Homma in Amsterdam. Beiden beschikken over veel ervaring in de horeca. Zij richten zich op een breed publiek en streven ernaar om als goede gastheren te fungeren. Stassen is blij met de reacties die hij tot dusver heeft ontvangen. "Het was tijdens het openingsweekeinde enorm druk. Wij hadden geluk dat het weer zo mooi was. Er zaten heel veel mensen op het terras. Het was overigens zo overweldigend druk dat wij sommige gasten iets te lang hebben moeten laten wachten. Daarvoor onze excuses."

"De reacties van onze gasten waren zeer positief. Veel mensen vinden de zaak er mooi en ruim uitziet. Diverse mensen hebben Danny en mij verteld dat er in Diemen behoefte is aan een zaak als Cheers en dat onze zaak een aanwinst voor de gemeente is. Dat is mooi om te horen."