Aanvaller Dennis van Bree in actie.
Aanvaller Dennis van Bree in actie. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen verliest

DIEMEN - SV Diemen heeft zondag voor eigen publiek verloren van Hercules Zaandam: 0-1. Bij rust was de stand nog 0-0. SV Diemen blijft derde op de ranglijst van de derde klasse C.

De titelkandidaten ASV Arsenal en AGB wisten zondag niet te winnen. ASV Arsenal speelde met 0-0 gelijk bij SV Ouderkerk. AGB moest in de uitwedstrijd tegen Fortius eveneens genoeg nemen met een puntendeling: 2-2.

Hercules Zaandam zette SV Diemen in de eerste helft onder druk. Maar de beste kans was voor de thuisclub. Aanvaller Dennis van Bree schoot tegen de paal. Na de hervatting speelde SV Diemen iets beter. Twintig minuten na rust namen de bezoekers de leiding. Tien minuten later kreeg Hercules Zaandam een strafschop. Dave Moen, de keeper van SV Diemen, stopte de inzet vanaf elf meter. SV Diemen perste er nog een slotoffensief uit, maar dat leverde geen treffer op.

SV Arsenal blijft koploper met 50 punten uit 24 wedstrijden. AGB staat op de tweede plaats. Die ploeg heeft 49 punten. SV Diemen staat op de derde plaats. De ploeg van trainer Martin van Egmond heeft 44 punten. OSV, dat voor eigen publiek met 4-1 van Buiksloot won, heeft 43 punten en staat op plek vier.

In de derde periode is DSOV lijstaanvoerder met 16 punten uit 7 duels. AGB en ASV Arsenal hebben 14 punten, SV Diemen heeft 13 punten. De periodewinnaars mogen deelnemen aan de nacompetitie met als inzet promotie naar de tweede klasse. SV Diemen speelt zondag opnieuw een thuiswedstrijd. De ploeg ontvangt dan SV Ouderkerk. De wedstrijd begint om 14.30 uur.