Vezpa, zaterdag 7 mei in Theater De Omval.
Vezpa, zaterdag 7 mei in Theater De Omval.

woensdag 4 mei

Herdenking

Gemeentehuis 19.00 uur

De officiële herdenkingsbijeenkomst begint in het gemeentehuis. Aansluitend kransleggingen bij het herdenkingsmonument op het plein achter het gemeentehuis door het gemeentebestuur, Comité Diemen 40-45 en de veteranen. Iedereen die bloemen wil leggen is uitgenodigd.

donderdag 5 mei

Oecumenische viering

Sint Petrus' Bandenkerk 8.45 uur

Verzamelen op het plein voor St. Petrus' Banden. 9.00 uur wandeling door Diemen (dit jaar ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers). 10.30 uur openluchtviering in pastorietuin of bij De Ontmoeting.

Open Joodse Huizen en
Huizen van Verzet

Fort Diemerdam 10.00 uur

De herdenking vindt plaats op het terrein van het fort, in restaurant Puur. 's Middags worden korte en bijzondere verzetsverhalen uit Diemen verteld in de Zeehoeve, gelegen naast het fort. Informatie: openjoodsehuizen.nl.

vrijdag 6 mei

Tablet Café

OBA Diemen 18.30 uur

Heeft u een iPad of tablet? Bent u enthousiast of vindt u het best lastig? Iedere eerste vrijdag van de maand kunt u tips en trucs uitwisselen onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger. Vrije inloop.

zaterdag 7 mei

Oud papier

Diemen 9.30 uur

Vrijwilligers van de Protestantse kerk de Ontmoeting halen in heel Diemen oud papier op.

Workshop Glas fusing

Bevo Glaskunst Atelier 11.00 uur

Eendaagse kennismakingscursus glas fusen. 11.00-16.00 uur. Informatie: info@bevoglaskunst.nl of 020-6655212.

Vezpa - In Concert

Theater de Omval 20.30 uur

Vezpa neemt je in razend tempo mee op een muzikale reis door de roerige jaren vijftig en zestig. Gewapend met een breed arsenaal aan hits, authentiek instrumentarium en zonnebrillen. Vezpa is energie, een tijdmachine, melancholie, Elvis Presley en John Lennon tegelijk; een live-ervaring waar het plezier vanaf spat. € 17,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zondag 8 mei

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Woord- en Communieviering met het Hagunnan jongerenkoor. Voorganger is H. Peters.

8 en 10 mei

'Brooklyn'

Theater De Omval

Actrice Saoirse Ronan is het stralende middelpunt in dit romantische drama over een jonge Ierse vrouw die een nieuw leven begint in het New York van de jaren vijftig. Hoofdrolspeelster Saoirse Ronan is genomineerd voor een Golden Globe. Aanvang zondag 11.00 uur, dinsdag 14.00 en 20.00 uur. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

donderdag 12 mei

'Les Innocentes - Agnus Dei'

Theater de Omval 20.00 uur

Polen, 1945. De Tweede Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Mathilde Beaulieu, een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis, behandelt in de buurt van Warschau de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front. Op een ochtend komt een non naar het hospitaal die haar om hulp vraagt. Mathilde volgt haar naar het klooster dat achter zijn muren een schokkend geheim verbergt. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 13 mei

Rayen Panday

Theater de Omval 20.30 uur

In zijn derde avondvullende voorstelling neemt Rayen geen blad meer voor zijn mond. Inmiddels durft hij alles te vertellen. Wat valt er eigenlijk nog te vertellen als iedereen altijd maar een mening klaar heeft? € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 14 mei

Repair Café

Zorgcentrum De Diem 14.00 uur

Duurzaam Dorp Diemen organiseert iedere tweede zaterdag van de maand een Repair Café in De Diem, 14.00-17.00 uur. Informatie: www.duurzaamdorpdiemen.nl.

tot zondag 29 mei

Actie Amnesty

OBA Diemen

In de openbare bibliotheek in Diemen kunt u uw handtekening zetten op de petitielijst van Amnesty International om aandacht te vragen voor het lot van kwetsbare vluchtelingen.

tot zondag 31 juli

Expositie

Zorgcentrum De Diem 12.00 uur

Danielle van der Horst, lid van Kunstzin Diemen, exposeert met haar kleurrijke schilderijen.