Afbeelding

Marek en Ulla Zakrzewski


Clubkampioen bridge, beiden 74, geboren in Polen. In Nederland vanaf 1974, in Diemen sinds 1980

Jullie zijn voor de tiende keer clubkampioen, oefenen jullie heel vaak?
"In Polen speelde bijna elke student bridge. Mareks ouders speelden robberbridge en soms werd hij als 12-jarige uit zijn bed gehaald als zij een vierde speler misten. Wij spelen al 50 jaar samen. Wij oefenen niet, maar lezen wel bridgeliteratuur. We hebben een systeem afgesproken en daar houden we ons aan."

Altijd samen?
"Marek speelt alleen met Ulla. Ulla speelt ook met andere partners. Dankzij bridge hebben wij in Nederland een brede kring van kennissen en vrienden opgebouwd."

Verder in het dagelijks leven?
"Marek is gepensioneerd docent geologie, houdt van fitness en het verzamelen van postzegels en mineralen. Ulla houdt naast fitness van tuinieren en culturele uitstapjes met vriendinnen."

Favoriete muziek
Marek: "Na ABBA is er niets beters meer gemaakt!" Ulla: "Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Amy Winehouse, Franse chansons."

Favoriete stekje in Diemen
"Mareks geologische hart gaat sneller kloppen bij het zien van de gepolijste plakken metamorfe gesteente van het gemeentehuis. Ulla is weg van het kleine kerkhofje in Diemen-Noord met de geweldige beukenboom."

Met wie zou je nog eens een gesprek willen hebben?
Marek: "Met mijn grootvader (1868-1943) over zijn ervaringen als chirurg in een treinhospitaal tijdens WO I."

Wat weten veel mensen niet van je?
"Ulla heeft nog nooit een kant-en-klaarmaaltijd gekocht."

Trots op?
"Twee kinderen en vijf kleinkinderen. Allemaal Diemenaren."

Levensmotto
Marek: "Leef alsof je eeuwig zou leven, langzaamaan genieten dus." Ulla: "Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden."