De deelnemers aan de eerste ronde van 6 tegen 6.
De deelnemers aan de eerste ronde van 6 tegen 6. Foto: Stichting Welzijn Diemen

6 tegen 6-toernooi op Cruyff Court is in trek bij jeugd

DIEMEN - Op het Cruyff Court in Diemen-Noord is onlangs de eerste ronde afgewerkt van het toernooi 6 tegen 6, georganiseerd door Stichting Welzijn Diemen. Er deden 12 jongens- en 5 meisjesteams mee.

Het 6 tegen 6-toernooi in Diemen is georganiseerd door Rens Wit, buurtsportcoach van de Stichting Welzijn Diemen (SWD). "Met dank aan de jonge vrijwilligers Samir, Fahran en Cian is het toernooi opgezet. Ook gedurende de wedstrijden zorgden zij voor de begeleiding", aldus Rens. Bij de jongens werd het team van brede school Noorderbreedte uit Diemen-Noord winnaar. Het team had een mooie naam: Nummer 14, vernoemd naar Johan Cruijff, de naamgever van het Cruyff Court. Bij de meisjes was het team van de Sint-Petrusschool winnaar. De Respect Awards gingen bij de jongens naar het team van Peace for Johan en bij de meisjes naar het team van FFG's.

Kwartfinale
De twee teams uit Diemen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het 6 tegen 6-toernooi. De kwartfinale wordt op woensdagmiddag 11 mei gespeeld, opnieuw op het Cruyff Court in Diemen-Noord. Het deelnemersveld lijkt op het eerste gezicht sterk. Naast de twee teams uit Diemen doen er ook teams mee van basisscholen uit de gemeenten Volendam, Zaandam en Ronde Venen. Rens Wit: "Wij werken als Stichting Welzijn Diemen goed samen met de Cruyff Foundation. Dat is de reden waarom ons is gevraagd om behalve de eerste ronde ook een kwartfinale te organiseren. Wij doen dat graag." Johan Cruijff, die op 24 maart overleed, vond het belangrijk dat jongeren veel bewegen. De Cruyff Foundation legt niet alleen Cruyff Courts aan, zoals in park De Omloop in Diemen, maar organiseert ook allerlei sport- en spelactiviteiten voor de jeugd. De 6 tegen 6-toernooien zijn hier een voorbeeld van.