Een sprookje, maar dan anders. Theatergroep Diemen speelt 'Lang & Gelukkig' in De Omval, 30 april en 1 mei.
Een sprookje, maar dan anders. Theatergroep Diemen speelt 'Lang & Gelukkig' in De Omval, 30 april en 1 mei.

donderdag 28 april

PCOB Diemen

De Schakel 14.00 uur

Nostalgische middag: met behulp van dvd’s worden vele succesnummers van Wim Sonneveld ten gehore gebracht. Meezingen is zeker niet verboden. Leden van PCOB Diemen en ANBO Diemen en andere senioren zijn van harte welkom.

'Room'

Theater De Omval 20.00 uur

'Room' is het aangrijpende verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen een moeder en haar zoontje die onder de meest hartverscheurende omstandigheden proberen te overleven. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 29 april

Aqua Disco

Duranbad 19.30 uur

Aqua Disco in het Duranbad, voor kinderen tot 14 jaar. Kosten € 5,-.

29 april tot 29 mei

Actie Amnesty

OBA Diemen

In de openbare bibliotheek in Diemen kunt u uw handtekening zetten op de petitielijst van Amnesty International om aandacht te vragen voor het lot van kwetsbare vluchtelingen. Dit kan ook online via https://www.amnesty.nl.

30 april en 1 mei

Theatergroep Diemen

Theater de Omval 20.00 uur

Theatergroep Diemen bestaat dit jaar 15 jaar en is daarom de uitdaging aangegaan om het familiestuk 'Lang & Gelukkig' van Don Duyns te spelen. 'Lang & Gelukkig' is een sprookje met allerlei sprookjesfiguren die allemaal één ding willen: lang en gelukkig leven. Kaartjes kunt u reserveren op www.theatergroepdiemen.nl of 06-33929527. Kaartjes kosten € 12,50 per stuk en twee voor € 20,-. Aanvang 1 mei om 14.00 uur.

zondag 1 mei

Diemen Leefstijl Challenge Wandeling+

Diemerbos 11.00 uur

Doel: elkaar stimuleren meer te bewegen. Tijdens deze wandeling van ongeveer 5 km, afgewisseld met wat lichte oefeningen, kun je ervaren dat bewegen heel prettig en gezellig is. Deelname gratis. Wel even aanmelden: www.facebook.com/diemenleefstijlchallenge of mira@wellnessprojects.nl.

Bingo

Het Noorderlicht 13.30 uur

De laatste bingo van dit seizoen. Gezellige sfeer, leuke prijzen. Informatie: Martine de Vries, 06-13512008.

maandag 2 mei

Fitterst 2.0

Huis van de Buurt 't Kruidvat

Op maandag 2 mei starten Joep en Alwin de nieuwe editie van Fitterst. 10 weken lang bewegen en voedingsadvies. Maandag 13.00 - 14.00 uur, donderdag 15.30 - 16.30 uur. Kosten voor het gehele programma zijn € 12,50 inclusief 2 maaltijden. Aanmelden: jvanweerdenburg@stichtingwelzijndiemen.nl.

dinsdag 3 mei

'Room'

De Omval 14.00 & 20.00 uur

'Room' is het aangrijpende verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen een moeder en haar zoontje die onder de meest hartverscheurende omstandigheden proberen te overleven. € 8,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 4 mei

Herdenking

Gemeentehuis 19:00 uur

De officiële herdenkingsbijeenkomst begint in het gemeentehuis, met een toespraak van burgemeester Boog en het voorlezen van de gedichten van leerlingen van de Diemense basisscholen. Muzikale omlijsting door het Stanza dameskoor. Aansluitend kransleggingen bij het herdenkingsmonument op het plein achter het gemeentehuis door het gemeentebestuur, comité Diemen 40-45 en de veteranen. Iedereen die bloemen wil leggen is uitgenodigd. De Diemer Harmonie speelt bij het monument van 19.45 uur tot de twee minuten stilte. Na afloop koffie in het gemeentehuis.

donderdag 5 mei

Open Joodse Huizen
en Huizen van Verzet

Fort Diemerdam 10.00 uur

Tijdens WOII zijn in de fortwachterswoning van Fort Diemerdam onderduikers verborgen. Hierover wordt verteld door de zoon van onderduiker Gideon Cahen en via Skype door onderduikster Rinah Pomeranz in restaurant Puur. 's Middags worden korte en bijzondere verzetsverhalen uit Diemen verteld in de Zeehoeve, gelegen naast het fort. Informatie: www.openjoodsehuizen.nl.

vrijdag 6 mei

Tablet Café

OBA Diemen 18.30 uur

Heeft u een iPad of tablet? Bent u enthousiast of vindt u het best lastig? Iedere eerste vrijdag van de maand kunt u tips en trucs uitwisselen onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger. Vrije inloop.