DKV Victoria verliest van koploper Swift: 13-19

DIEMEN - DKV Victoria heeft zondag voor eigen publiek verloren van koploper Swift: 13-19. De korfballers uit Diemen blijven op de voorlaatste plaats staan van de derde klasse H in de veldcompetitie.

DKV Victoria, dat vorige week dinsdagavond nog een goede prestatie boekte door met 10-13 te winnen bij DSO, wist dat er zondag een zware wedstrijd wachtte. Swift is koploper van de derde klasse H en lijkt op weg om kampioen te worden.

De korfballers uit Diemen moesten hun meerdere erkennen in de Amsterdammers 13-19. Swift is met 21 punten uit 11 wedstrijden koploper in de derde klasse H. De ploeg heeft een ruime voorsprong op DSO, dat na 11 competitiebeurten 15 punten heeft. DKV Victoria staat met 7 punten uit 11 wedstrijden op de zevende en voorlaatste plaats. Furore is hekkensluiter. Die ploeg heeft na elf competitiebeurten slechts 4 punten. Purmer heeft 8 punten en Sporting West 9 punten. DKV Victoria zal er alles aan doen om degradatie te ontlopen. De korfballers uit Diemen spelen nog tegen Furore.