SV Zeeburg zet Legmeervogels onder druk.
SV Zeeburg zet Legmeervogels onder druk. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg boekt zege

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag voor eigen publiek met 22-11 gewonnen van Legmeervogels. SV Zeeburg blijft lijstaanvoerder in de eerste klasse A van de veldcompetitie.

Het team van SV Zeeburg had de overwinning hard nodig, want de afgelopen twee competitieduels gingen verloren. De handbalsters uit Diemen moesten toen hun meerdere erkennen in Tornado en Havas. SV Zeeburg heeft na 11 duels 18 punten. Tornado staat op de tweede plaats. Die ploeg heeft 16 punten, maar kwam pas 9 keer in actie. Havas staat met 12 punten uit 9 duels op de derde plaats. Er speelden zondag veel teams van SV Zeeburg thuis. Voor elke wedstrijd van de senioren werd een minuut stilte in acht genomen voor Fred van der Heijden, een prominent lid van SV Zeeburg. Hij overleed op zondag 10 april. De dames hadden zich zondag ingesteld op een wedstrijd met hagel, regen, natte sneeuw en storm, maar uiteindelijk viel dit alles mee. Een paar druppels tijdens de eerste helft, maar verder bleef het droog en scheen zelfs de zon. De dames van SV Zeeburg begonnen de eerste helft redelijk goed en kwamen op een kleine voorsprong. Daarna werd het spel rommelig en gehaast en in de verdediging werd niet goed gecommuniceerd. Daardoor kon Legmeervogels bijblijven en zelfs gelijkkomen. Ruststand: 10-10. Dit moest natuurlijk veel beter. De dames van SV Zeeburg moesten met meer tempo en druk gaan spelen in de aanval en in de verdediging meer communiceren en een stuk feller zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Legmeervogels heeft maar één keer kunnen scoren doordat de verdediging goed dicht zat .En ook het aanvalsspel verliep beter. Hierdoor kon SV Zeeburg uitlopen naar een eindstand van 22-11.