Wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur toont de slogan.
Wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur toont de slogan. Foto: Trudy Kroese

'Daarom Diemen' is het thema van de Kunstprijs Diemen

DIEMEN - Kunstzin Diemen, de vereniging voor beeldend kunstenaars in Diemen, organiseert dit jaar in oktober opnieuw de Kunstprijs Diemen. Het thema is dit jaar 'Daarom Diemen'.

De Kunstprijs Diemen wordt om de twee jaar georganiseerd. De gemeente besloot twee jaar geleden om de Kunstprijs Diemen door Kunstzin Diemen te laten organiseren. Dit bleek een succes. De vereniging is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor de editie van 2016.

Citymarketing
'Daarom Diemen' is de slogan die de gemeente Diemen en lokale partners in het leven hebben geroepen als instrument voor citymarketing. 'Daarom Diemen' wordt gebruikt bij het verstrekken van informatie en het organiseren van activiteiten die de specifieke kwaliteiten van Diemen nadrukkelijker in beeld moeten brengen: Diemen is, zo dicht bij Amsterdam, goed bereikbaar en met zijn eigen dorpse karakter een uitstekende plaats om te wonen, te werken en te verblijven. De partijen achter Daarom Diemen hopen dat deze boodschap mensen verleidt om in Diemen te komen wonen, en bedrijven uitnodigt om zich in de gemeente te vestigen, maar vooral dat Diemenaren trots zijn op hun woonplaats en dat uit willen dragen.

Expositie
Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen: "Iedereen mag meedoen: ook mensen in Diemen die geen lid van Kunstzin Diemen zijn en mensen van buiten Diemen, zowel professionele kunstenaars als amateurs. Zolang deelnemers zich maar laten inspireren door de slogan Daarom Diemen en waar die voor staat. Alle vormen van kunst zijn toegestaan. De inzendingen hoeven pas in oktober binnen te zijn. In die maand vindt ook de expositie en de prijsuitreiking van de Kunstprijs Diemen plaats."