Burgemeester Boog met mevrouw A. Deckers-Kramer en mevrouw L.W. Correa-Boland.
Burgemeester Boog met mevrouw A. Deckers-Kramer en mevrouw L.W. Correa-Boland. Foto: Trudy Kroese

Lintjesregen: drie onderscheidingen

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog heeft dinsdagochtend drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap.

Burgemeester Erik Boog speldde bij mevrouw A. Deckers-Kramer de versierselen op die horen bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw L.W. Correa-Boland werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer M. van Dijk werd via een internetverbinding op zijn vakantieadres benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw A. (Alja) Deckers-Kramer ontving de onderscheiding omdat ze zich al vele jaren belangeloos inzet als vrijwilliger. Zo is ze actief als begeleider bij diverse activiteiten in zorgcentrum Berkenstede en is ze vele jaren vrijwilliger geweest in Theater De Omval in Diemen. Ook voor de Historische Kring Diemen heeft ze vele jaren vrijwilligerswerk gedaan, alsmede als collectant voor het KWF.

Mevrouw L.W. (Willemien) Correa-Boland werd gedecoreerd vanwege haar grote maatschappelijke verdiensten. Die liggen vooral op het gebied van de gezondheidszorg, met name die van de jeugd. Beroepshalve heeft ze zich op dat terrein al sinds 1984 verdienstelijk gemaakt, maar ook als vrijwilliger is ze zeer actief. Sinds 1999 heeft ze diverse functies vervuld binnen de beroepsvereniging Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN) en een van de voorgangers daarvan. Daarbij was ze zowel bestuurlijk actief als inhoudelijk. Daarnaast is ze al ruim vijfentwintig jaar lid en voorzitter van het Medisch Adviescollege van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN).

Ook was mevrouw Correa-Boland een van de initiatiefnemers van en vrijwilliger bij het burgerinitiatief Duurzaam Dorp Diemen en het Repair Café. Tevens is zij actief voor de natuureducatiewerkgroep Diemen, de klankbordgroep Afvalinzameling en de schrijfgroep van Amnesty International.

De heer M. (Marinus) van Dijk werd onderscheiden voor zijn inzet voor zowel het ondernemersklimaat als het culturele klimaat in Diemen. Gedurende een lange periode was hij voorzitter van Winkeliersvereniging Diemerplein, waarbij hij zich een innemende belangenbehartiger en bruggenbouwer toonde voor de ondernemers. Daarnaast is hij lange tijd bestuurslid geweest van Theater De Omval en heeft hij zich nauw betrokken getoond bij het culturele leven in Diemen. Ook was hij bestuurslid bij de Bond Detailhandel Parfumerie en van de Stichting De Witte Roos, die leefbaarheidsinitiatieven in Waterland ondersteunt.

Burgemeester en Marinus van Dijk praten via internet

Gelet op zijn verdiensten voor Diemen heeft de burgemeester van Amsterdam (de huidige woonplaats van Marinus van Dijk) de burgemeester van Diemen verzocht deze koninklijke onderscheiding uit te reiken. Marinus van Dijk was dinsdagochtend niet in het gemeentehuis aanwezig omdat hij van een vakantie in Marokko geniet. Via internet was er een verbinding tussen het gemeentehuis en het vakantieadres van Marinus tot stand gebracht. Hierdoor kon Marinus de toespraak van burgemeester Boog toch beluisteren en reageren.

Verbinding met Marinus van Dijk via internet.