December 2015 was de eerste voorstelling van Forever Young.
December 2015 was de eerste voorstelling van Forever Young. Foto: E. Jacobs

Forever Young zoekt nieuwe koorleden vanaf 65 lentes

DIEMEN - In december 2015 gaf het ouderen-theaterkoor Forever Young samen met theaterkoor Voice Female de presentatie van het project 'Tijdloos'. Wat begon als een eenmalig project van het vrouwenkoor met een groepje ouderen was zo'n succes dat Forever Young doorgaat. Voor het nieuwe project 'Joie de Vivre' kunnen weer nieuwe koorleden meedoen. Er is wel een minimumleeftijd: 65 lentes.

Het zang- en theaterproject werd vorig jaar door Voice Female georganiseerd in de tijd dat zij zelf werkte aan de voorstelling 'Alle Tijd'. De koorleden van Forever Young bezochten die voorstelling natuurlijk ook. In 'Tijdloos', een programma over tijd, zong het projectkoor samen met Voice Female stukken van Bob Dylan en Herman van Veen en ook evergreens als 'We'll meet again' en 'Che Sera'. Samen met een aantal gedichten die ook 'de tijd' als thema hadden, werd het een mooie, kleine voorstelling. Het resultaat van vier workshops onder leiding van regisseur Karin Jönsthövel, die ook al jaren tekent voor de regie van de voorstellingen van Voice Female.

Vervolg
Het project was een succes. "Groot enthousiasme van koor en publiek maakte dat we op zoek gingen naar middelen om een vervolg te realiseren en dankzij Stichting Welzijn Diemen en de Stichting Sluyterman van Loo is dat gelukt", vertelt Karin. "Van mei tot oktober wordt er, behalve in de zomervakantie, om de week op de maandagochtend van 11.00 tot 13.00 uur gerepeteerd in Huis van de Buurt het Kruidvat in Diemen-Zuid."

Joie de Vivre
De repetities beginnen op maandag 23 mei en worden geleid door pianist en dirigent Wim Loos. Karin zal als regisseur het geheel tot een voorstelling smeden. Karin: "Het thema is dit keer 'Joie de Vivre': wat geeft ons in het leven genoeg plezier en kracht om elke keer toch weer door te kunnen, hoe moeilijk het vaak ook is. Qua muziek kunnen we bijvoorbeeld denken aan 'Mens durf te leven' van Dirk Witte, 'Laat Me' van Ramses Shaffy maar ook 'Heroes' van David Bowie of 'Somebody to Love' van Queen. Overigens zijn ideeën van de deelnemers over muziek of gedichten zeer welkom! Er is nog plek voor enthousiaste mensen die van zingen houden, maar ook van bewegen, acteren en nadenken en praten over wat ons vreugde geeft in het leven. Er is wel een minimumleeftijd: 65 lentes..."

Informatie en aanmelden: Karin Jönsthövel, e-mail: karinjonsthovel@gmail.com of telefoon: 06-25238010.