Veel teams van Smashing '72 speelden zaterdag thuis.
Veel teams van Smashing '72 speelden zaterdag thuis. Foto: Trudy Kroese

Smashing Saturday succes

DIEMEN - Volleybalvereniging Smashing '72 heeft zaterdag in Sporthal Diemen het jaarlijkse evenement Smashing Saturday gehouden: overdag zo veel mogelijk thuiswedstrijden van de club op dezelfde dag onder één dak en 's avonds een drukbezocht feest.

Om 12.00 uur klonk het fluitsignaal voor de eerste van 20 wedstrijden. Om 20.00 uur rolde de laatste volleybal van het veld. In de tussentijd waren er veel spannende wedstrijden te zien. Het eerste damesteam verloor van PDK Huizen (1-3) en het eerste herenteam won van Setfighters uit Zaandam (3-2). Beide teams staan met nog elk één wedstrijd te spelen op de vierde plaats in de competitie.

Er was tevens een presentatie over stressbeleving in de sport door Gerard Hoornweg. De pubquiz met algemene vragen, vragen over volleybal en specifieke vragen over Smashing '72 werd gewonnen door het tweede herenteam.

Daarna had de dj weinig moeite om de volleyballers en hun trouwe schare supporters op de dansvloer te krijgen. De deinende rood-witte massa, gekleed in de clubkleuren van Smashing '72, werd kort onderbroken voor een limbo-dansintermezzo. Het feest op de laatste thuisspeeldag van Smashing '72 ging tot in de kleine uurtjes door. Smashing Saturday was ook dit jaar weer een succes, mede door de inzet van de speelsters van het eerste damesteam die de regie van de feestavond hadden.

Smashing Saturday is een belangrijk evenement voor de volleybalvereniging in Diemen. Het zorgt voor een versterking van het clubgevoel en verstevigt de band tussen de leden.