De cast van 'Lang en Gelukkig'.
De cast van 'Lang en Gelukkig'.

15-jarige Theatergroep Diemen speelt 'Lang & Gelukkig'

DIEMEN - Theatergroep Diemen bestaat dit jaar 15 jaar. De acteurs en actrices zijn daarom de uitdaging aangegaan om het stuk 'Lang & Gelukkig' van Don Duyns te gaan spelen. Een uitdaging, want er moet in dit stuk niet alleen geacteerd worden, maar ook gezongen en gedanst. Op 30 april en 1 mei op de planken in Theater De Omval.

Regisseur Ida van de Lagemaat regisseerde voor het eerst bij Theatergroep Diemen en heeft dat met veel plezier gedaan. "Het is een hechte groep acteurs en we hebben van begin tot eind veel lol gehad met elkaar in dit hele proces. Ik hoop dat die vonk straks ook op het publiek overslaat." 'Lang & Gelukkig' werd enkele jaren geleden voor het eerst gespeeld door het RO Theater. Een sprookje met bekende sprookjesfiguren die allemaal maar één ding willen: lang en gelukkig leven. "Maar niets gaat zoals het in normale sprookjes gaat, alles gaat net even anders en dat maakt het zo'n leuk stuk", vertelt Ida. De acteurs moeten deze keer ook zingen en dansen. "Susan Eldamassi heeft de zang en choreografie op zich genomen. Ook dat deel moet goed zijn, vind ik, en dat is erg goed opgepakt door de acteurs en Susan, het ziet er fantastisch uit. Iedereen doet het met verve en heel veel plezier."

'Lang en Gelukkig' is een echte familievoorstelling. "Het stuk is zowel voor volwassenen als voor kinderen vanaf een jaar of zes leuk", aldus Ida. "Zij zullen de sprookjesfiguren herkennen. Het is een verrassende voorstelling, waarbij meer te zien is dan alleen op het toneel. Nee, meer vertel ik niet, laat je maar verrassen bij de voorstelling."

'Lang & Gelukkig' in Theater De Omval op 30 april om 20.00 uur en 1 mei om 14.00 uur. Kaartjes reserveren via www.theatergroepdiemen.nl of 06-33929527. Kaartjes kosten € 12,50 per stuk, twee voor € 20,-.