Dames SV Zeeburg winnen bij Vido: 19-27

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg is sterk gestart aan de tweede helft van de veldcompetitie. De handbalsters uit Diemen wonnen in Purmerend met 19-27 van Vido. SV Zeeburg blijft koploper.

De dames van SV Zeeburg, die vorige maand kampioen in de zaalcompetitie werden, moesten weer even wennen aan spelen op het veld. Het eerste kwartier verliep rommelig en er werd erg traag gespeeld. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. Halverwege de eerste helft raakte SV Zeeburg gewend aan de nieuwe omstandigheden en ging het beter lopen. Bij rust leidde SV Zeeburg met 7-13. Na een lekker bekertje limonade en een praatje van coach Doug van Leeuwen gingen de meiden vol vertrouwen het veld weer in. De taak was om het goede spel van het einde van de eerste helft voort te zetten. SV Zeeburg bleef de bovenliggende partij en won met 19-27.

SV Zeeburg speelt op zondag 17 april opnieuw een uitwedstrijd. De ploeg gaat op bezoek bij het hooggeplaatste Tornado. De wedstrijd in Heerhugowaard begint om 12.00 uur.