Pierre Tosch heerst in de lucht.
Pierre Tosch heerst in de lucht. Foto: Trudy Kroese

Nederlaag SV Diemen

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen ASV Arsenal met 1-3 verloren. Bij rust leidden de Amsterdammers met 0-1. AGB en ASV Arsenal gaan samen uitmaken wie er kampioen wordt van de derde klasse C.

SV Diemen speelde een goede wedstrijd tegen ASV Arsenal. De ploeg van trainer Martin van Egmond, met centrale verdediger Pierre Tosch weer in de ploeg, was het eerste half uur de betere ploeg. Na een kwartier spelen zette SV Diemen een fraaie aanval op. De bal eindigde op de lat. Vlak daarna moest de goed spelende keeper van ASV Arsenal twee keer redden. In de 36ste minuut bepaalden de bezoekers de ruststand op 0-1. Na een mooie individuele actie werd er afgerond. Na de hervatting speelde SV Diemen opnieuw goed. Aanvaller Bright Owusu bepaalde de stand op 1-1. ASV Arsenal kwam daarna weer op voorsprong. SV Diemen ging op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg kreeg enkele kansen die niet werden benut. In de laatste minuut bepaalden de Amsterdammers de eindstand op 1-3.

AGB, dat de uitwedstrijd tegen DSOV met 0-2 won, en ASV Arsenal zijn samen koploper in de derde klasse C. Beide ploegen hebben na 22 duels 48 punten. Het doelsaldo van AGB is beter dan dat van ASV Arsenal. SV Diemen heeft 41 punten en blijft op de derde plaats staan. OSV verloor de uitwedstrijd tegen KDO met 2-0 en staat met 40 punten op de vierde plaats. Roda '23 staat met 37 punten op de vijfde plek van de ranglijst.

Zondag is er geen competitieprogramma. SV Diemen wacht op zondag 24 april een zware wedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij koploper AGB. In december won SV Diemen de thuiswedstrijd tegen AGB met 4-1.