Jörgen Raymann treedt in september op in De Omval.
Jörgen Raymann treedt in september op in De Omval.

Nu al theaterkaartjes kopen

DIEMEN - Het theaterseizoen 2015-2016 in Theater de Omval is nog volop bezig en het nieuwe seizoen lijkt nog ver weg. Maar kaartjes kopen voor een aantal geselecteerde voorstellingen kan nu al: iedere donderdag om 11.00 uur zet het theater vast voorstellingen online.

De afgelopen jaren maakte Theater De Omval het nieuwe programma begin mei bekend. "Vroeger hielden we de voorstellingen vast tot één grote lancering in mei, tot twee jaar geleden tegelijk met de verspreiding van de seizoensbrochure", vertelt Richard Zuidgeest, marketingmedewerker van Theater De Omval. "De brochure komt nu echter in augustus uit. Van een echte lancering kun je dan ook niet meer spreken. Daarom hebben we ervoor gekozen de kaartverkoop al in april te starten en iedere donderdag om 11.00 uur vast een aantal voorstellingen online te zetten. Nu weet het publiek zo snel mogelijk wat er bij ons speelt."

Tot begin mei wordt iedere week een deel van de voorstellingen online gezet. Wie niets wil missen kan zich via de website van Theater De Omval aanmelden en krijgt iedere week per e-mail een bericht over de voorstellingen die die week online komen.
Welke voorstellingen vandaag, 14 april, onder andere online komen, kunnen we hier vast melden: Daniël Arends, Marc de Hond, De Partizanen, Leonie Meijer, Swinging Harlem met Jeffrey Spalburg en Silvester Zwaneveld.

Het publiek waardeert de actie, zo blijkt. "Eén voorstelling is nu al bijna uitverkocht."

Het wordt een speciaal theaterseizoen voor Theater De Omval: het theater bestaat namelijk 20 jaar. "Het grootste cadeau aan ons publiek dat we konden bedenken is een nieuwe tribune met betere stoelen die niet kraken en meer beenruimte. Dat levert ook nog eens twee plekken meer op in de zaal. En er komt airconditioning. We gaan alles deze zomer installeren", aldus Zuidgeest.

Het theater kan zich verheugen in een groeiende belangstelling. "Het afgelopen kalenderjaar heeft Theater De Omval weer een flinke groei meegemaakt. In 2011 ontvingen we iets meer dan 6.800 bezoekers, in 2015 werden er bijna 11.000 bezoeken geteld."

Op dinsdag 20 september is traditiegetrouw de seizoensopening met een line-up van zes verschillende artiesten die later in het seizoen in De Omval komen optreden. Aron Elstak, K & M, Maame Joses, Pepijn Schoneveld, de Diemense jazzpianist Ramon Valle en Roos Blufpand geven dan vast een voorproefje van hun voorstelling. Voor 5 euro zie je dat allemaal; op die nieuwe tribune, in die lekkere stoelen.

Een greep uit het programma voor de rest van het theaterseizoen 2016-2017: Vuile Huichelaar, Javier Guzman, Micha Wertheim, Sjors van der Panne, Tim Akkerman, Patrick Laureij en George van Houts, Ward Kamps, Vrouw Holland, Servaes Nelissen. Voor de jongste theaterbezoekers komt Dirk Scheele weer naar De Omval en er komt een voorstelling van Jip en Janneke.

Het programma is te vinden op theaterdeomval.nl, daar kunnen ook kaarten gereserveerd worden. Telefonisch reserveren kan ook via 020-6001897.