SV Diemen en KDO houden minuut stilte ter nagedachtenis van Johan Cruijff.
SV Diemen en KDO houden minuut stilte ter nagedachtenis van Johan Cruijff. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen speelt gelijk tegen KDO: 4-4

DIEMEN - SV Diemen heeft zondagmiddag voor eigen publiek gelijk gespeeld tegen KDO: 4-4. Bij rust was de stand eveneens in evenwicht: 2-2.

De doelpunten van SV Diemen werden gemaakt door Pierre Tosch, Dennis van Bree, Giliano Eijken en Manolito Joren.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van Johan Cruijff.

SV Diemen kon niet beschikken over Mitchell de Vries en Quincy Molly. Trainer Martin van Egmond kon bij uitzondering een beroep doen op Pierre Tosch. De ervaren centrale verdediger was vorig jaar erg belangrijk voor het team dat toen kampioen werd in de vierde klasse. Na afloop van dat seizoen besloot Tosch een punt achter zijn actieve loopbaan te zetten en verder te gaan als jeugdtrainer bij SV Diemen. Hij zegde trainer Van Egmond toe om beschikbaar te zijn bij 'noodgevallen'. Eerder dit seizoen deed Tosch ook al mee in de uitwedstrijd tegen SV Ouderkerk.

SV Diemen en KDO maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van. Nadat beide teams voor rust twee keer hadden gescoord, vielen er ook in de tweede helft veel doelpunten. SV Diemen leek de wedstrijd te gaan winnen en leidde bij het begin van de blessuretijd met 4-3. In de extra tijd maakten de bezoekers uit Kudelstaart gelijk: 4-4.

AGB en ASV Arsenal blijven de koppositie delen. Beide ploegen hebben na 21 duels 45 punten. Het doelsaldo van AGB is beter dan dat van ASV Arsenal. AGB won zondag met 1-4 bij Hercules Zaandam, ASV Arsenal won voor eigen publiek moeizaam met 3-2 van Roda '23. SV Diemen heeft na 21 wedstrijden 40 punten, een punt meer dan OSV.

SV Diemen wacht zondag een zware wedstrijd. De ploeg speelt thuis tegen ASV Arsenal. De wedstrijd begint om 14.30 uur.