De selectie en trainers vieren feest.
De selectie en trainers vieren feest. Foto: Trudy Kroese

De Meeuwen pakt titel

DIEMEN - Het eerste damesteam van De Meeuwen is kampioen geworden in de tweede klasse A. Het waterpoloteam uit Diemen won zaterdagavond voor eigen publiek met 8-6 van De Ham.

Met nog twee competitieduels te gaan is het team van De Meeuwen niet meer in te halen door concurrenten Jaws en HBW (SG).

De dames van De Meeuwen wisten zaterdagavond voor de wedstrijd tegen De Ham in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran wat de opdracht was: winnen en dan is titel binnen. Keepster en aanvoerster Sanne Winchester: "Er waren heel veel toeschouwers en even schoot het door mijn hoofd dat al die mensen naar een wedstrijd waren gekomen die wij zouden gaan verliezen. Vooraf en in het begin van de wedstrijd waren wij zenuwachtig, maar na verloop van tijd werd de spanning minder. De wedstrijd was heel spannend. Het werd 5-5 en 6-6, maar wij hebben uiteindelijk gewonnen."

Na afloop vierden de dames van De Meeuwen en supporters feest in Het Wapen van Diemen. Het echte kampioensfeest vindt pas na de laatste competitiewedstrijd op 16 april plaats in Roediez.

De Meeuwen komt nog twee keer in actie: op zaterdag 9 april speelt het team een uitwedstrijd tegen De Bron en op zaterdag 16 april wordt de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen HBW (SG). De Meeuwen is nog ongeslagen. De ploeg won 17 wedstrijden en speelde driemaal gelijk. "Wij zullen in die laatste twee wedstrijden misschien nieuwe tactische zaken gaan uitproberen. Dit met het oog op komend seizoen. Maar wij willen die laatste wedstrijden natuurlijk wel winnen", aldus Sanne Winchester.