Alisha en Sabine bij de lancering van Cotton Ivy.
Alisha en Sabine bij de lancering van Cotton Ivy. Foto: Josan Jongbloed

Diemense onderneemster opent webshop kinderkleding

DIEMEN - Cotton Ivy is de naam van het nieuwe bedrijf in meisjeskleding van Alisha Raghosing uit Diemen en Sabine Li-Maas uit Almere. Zondag 3 april was de lancering van de webshop, met een winkel-voor-een-dag in Hilversum. De webshop wordt gerund vanuit Alisha's huis in Diemen. Een verkooppunt in Diemen staat hoog op de wensenlijst van de onderneemsters.

Na bijna twee jaar voorbereidingen is de webshop van Alisha en Sabine nu open. De zolder van Alisha is de uitvalsbasis en ligt vol met voorraad, stoffen, patronen en fournituren. "Onze kleding, voor meisjes van 2 t/m 8 jaar, is aan twee kanten draagbaar. Dat eist nogal wat van de patronen en de afwerking", vertelt Alisha. "Het moest meteen goed zijn, daar hebben we de tijd voor genomen." Alisha en Sabine laten de kleding maken in een klein naaiatelier in Polen. "Wij zijn heel betrokken bij het productieproces. Alle stoffen en fournituren selecteren we zelf. We hebben dus de kwaliteit van alle stoffen eerst kunnen zien en voelen. Een goede pasvorm is het allerbelangrijkst. Kinderen moeten zich vrij kunnen bewegen en gek doen. Onze kleding moet dus tegen een stootje kunnen."

De belangstelling voor de nieuwe kledinglijn was meteen groot. Alisha: "Het was druk in de pop-upstore in Hilversum. Onze ambitie is om naast de webshop ook een verkooppunt te vinden in Diemen. Een groot deel van onze klantenkring woont hier."