Dames SV Zeeburg werden kampioen in zaal.
Dames SV Zeeburg werden kampioen in zaal. Foto: Trudy Kroese

Dames SV Zeeburg hervatten veldcompetitie vol vertrouwen

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg begint zondag aan het tweede deel van de veldcompetitie. De handbalsters uit Diemen spelen een uitwedstrijd tegen Vido. De wedstrijd in Purmerend begint om 15.15 uur.

SV Zeeburg werd in maart kampioen in de eerste klasse van de zaalcompetitie. De ploeg van trainer/coach Doug van Leeuwen begint de tweede helft van de veldcompetitie als lijstaanvoerder in de gecombineerde hoofdklasse/eerste klasse. SV Zeeburg heeft voor de winterstop alle zeven competitieduels in de veldcompetitie gewonnen en heeft 14 punten. Tornado staat op de tweede plaats. Die ploeg heeft 10 punten maar kwam een keer minder in actie dan SV Zeeburg.

Doug van Leeuwen: "De omschakeling van de zaal naar het veld is lastig. Op het veld speel je een ander soort handbal dan in de zaal. Op het veld wordt voorzichtiger gespeeld, want als je op beton valt doet dat meer pijn dan een valpartij in de zaal. Het is voor ons belangrijk om de tweede helft van de veldcompetitie goed te beginnen. Als wij de eerste wedstrijden weten te winnen gaan wij meedoen om het kampioenschap. Maar als wij slecht beginnen geven wij de nummer twee Tornado kans om dichterbij te komen."